F1: a volt bajnok szerint jövőre lecserélheti Bottast a Mercedes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.03. 17:41
null
Bottasnak a szezon közben kitelik az ideje a Mercedesnél? (Fotó: AFP)
Bő egy hete ért véget az idei Formula–1-es világbajnokság, a szezon végi kétnapos tesztet is letudta a mezőny, amelynek már a jövő évi pilótafelállása is teljessé vált. Mindez azt jelenti, hogy elfogytak a kézen fekvő témák, s beindult a téli uborkaszezon, amely során legfeljebb egy kósza év végi díjátadó, esetleg egy-egy korábbi pilóta nyilatkozata révén hallhatunk a sportágról. Nos, most ez utóbbi történt meg, amikor Jacques Villeneuve árulta el, szerinte milyen sors vár a Mercedesnél jövőre Valtteri Bottasra.

A finn idén egyetlen versenyt sem tudott megnyerni, miközben az ötödik világbajnoki címét szerző Hamilton 11-szer diadalmaskodott, a dobogón a brit 17-szer, a finn 8-szor állhatott, s az időmérőkön is kikapott Hamiltontól 15–6-ra.

Mindebből a Williamsszel 1997-ben világbajnoki címet nyerő Jacques Villeneuve azt szűrte le, hogy Bottas ugyan a Mercedes versenyzőjeként kezdi el a 2019-es idényt, ám már nem ebbéli minőségében fogja befejezni.

„Azt gondolom, reális lehetősége van annak, hogy a Mercedes a szezon közben lecseréli Bottast, és Esteban Ocont ülteti be a helyére” – idézte Villeneuve-öt a Sky Italia.

A kanadai hozzátette, elképzelhető, hogy segítséget kellene kérnie olyasvalakitől, akinek sikerült Hamilton legyőznie – ilyen például Nico Rosberg, aki 2016-ban brit csapattársát megelőzve szerzett világbajnoki címet.

„Köszönöm szépen, de nem kérek senkinek a tanácsából. Nekem egyedül kell megtalálnom a megfelelő utat, úgy pilótaként, mint emberként – fogalmazott Bottas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik