F1: a visszatérő Alonso megjósolta az idei világbajnokot

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 16:06
null
Fernanso Alonso (balra) nagy reményekkel vág neki a 2021-es idénynek az Alpine-nal (Fotó: AFP)
Fernando Alonso 2018 után lesz idén újra a Formula–1-es mezőny tagja. A kétszeres világbajnok az idénykezdet előtt beszélt arról, hogy miben fejlődött a távozása óta, illetve a 2021-es erősorrendről, így az esetleges világbajnokról is ejtett pár szót.

 

Fernando Alonso 2018 végén intett búcsút a Formula–1-nek néhány, a McLarennél eltöltött nem éppen sikeres év után. A kétszeres világbajnok azóta versenyzett Észak-Amerikában – többek között az IndyCarban –, kipróbálta magát a hosszútávú versenyzésben, de még a Dakaron is elindult.

2020 nyarán aztán az Alpine-ná átalakuló Renault-nál bejelentették, hogy szerződtették Alonsót a 2021-es és a 2022-es idényre. A spanyol versenyző nem sokkal a 19. F1-es idénye előtt beszélt arról az olasz Rai Sportnak, hogy mi változott, vagy éppen mi maradt ugyanolyan a távozása óta, valamint véleménye szerint kié lesz a 2021-es világbajnoki cím.

„2021-ben is a Mercedes és Hamilton nyer – vélekedik Alonso. – A Red Bull a második pozícióért harcolhat, csupán azt nem tudjuk még, hogy ki végez majd harmadikként. Úgy tűnik, hogy az F1 nem változott sokat. Ugyanazok az emberek vannak itt és ugyanazok a szabályok. Az, aki két évvel ezelőtt erős volt, most is az. Én viszont kissé megváltoztam. Új kihívásokra vágytam, és volt is időm szembenézni velük.”

„Úgy érzem, mentálisan és fizikailag is fejlődtem. Már nyugodtabb vagyok azt illetően, hogy mit várok el saját magamtól. Azt gondolom, hogy érettebb vagyok, mint korábban bármikor, és a tesztek bebizonyították, hogy ugyanolyan fitt vagyok, mint 2010-ben. Akkor mitől kellene tartanom? Igen, huszonhárom verseny lesz az évben, ami azt jelenti, hogy csupán húsz szabadnapom lesz” – tért ki a kétszeres világbajnok az egyetlen nehézségre.

Alonso azt is elárulta, hogy mit vár (régi-) új csapatától az előttünk álló idényben, illetve a későbbiekben.

„A Renault 2020-ban három dobogós helyezést ért el, én pedig szeretnék javítani ezen a mérlegen. De csak egy évig, mert utána sokkal többre vágyom” – szögezte le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik