F1: a vezetőség reagált a McLaren kiszállására, a rajongók háborognak

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 14:08
null
A rajongók konkrétabb bejelentést várnak az Ausztrál GP-vel kapcsolatban (Fotó: AFP)
A McLaren csütörtöki bejelentése után egyre inkább kezd veszélybe kerülni a Formula–1-es Ausztrál Nagydíj megrendezése. A kialakult helyzettel kapcsolatban olvasható egy rövid közlemény a sorozat hivatalos Twitter-oldalán, ám ezzel nincsenek éppen megelégedve a rajongók.

 

Mint ismert, a McLaren csütörtökön kora délután jelentette be, hogy nem vesz részt az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, mert a csapat egyik tagjának pozitív lett a koronavírustesztje. A bejelentésre nemrégiben a Formula–1 vezetősége is reagált, ám egy Twitter-bejegyzésében nem sokat árult el arról, hogy ez milyen hatással lesz a hétvége lebonyolítására.

„A Formula–1 és az FIA egyeztet az összes érintett szervezettel a következő lépésekről. Az elsődleges célunk az, hogy a rajongók, a csapatok és a versenyhétvégén dolgozó személyzet összes tagja biztonságban legyen” – olvasható a közleményben.


A reakciót a rajongók nem tartják kielégítőnek, rengetegen írtak a közösségi médiában arról, hogy olyan tájékoztatást várnak, ami a konkrét lépésekről szól. Többen egyenesen azt kérték a sorozat vezetőségétől: ne húzza az időt, jelentse be a melbourne-i versenyhétvége törlését, hiszen sokan arra számítanak, hogy ez lesz az ügy vége.

A tájékoztatás hiányára mások is panaszkodnak. Az egyik helyszínen tartózkodó újságíró azt írta a Twitteren, hogy hiába próbál információt szerezni a helyzetről, sem a sorozat illetékesei, sem a csapatok alkalmazottjai nem hajlandóak válaszolni neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik