F1: a vezérigazgató összeül a versenyzőkkel Mazepin botránya miatt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.05. 15:06
null
Nem csillapodnak a hullámok Mazepin körül (Fotó: Instagram/HaasF1Team)
A Formula–1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali beszélni fog a versenyzőkkel arról, hogy példaképként pontosan milyen kötelességeik vannak, miután a Haas újonca, Nyikita Mazepin újabb botrányba keveredett.

 

Mint ismert, a Haas tavaly megvált mindkét versenyzőjétől, és két újonccal, Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel vág neki a 2021-es idénynek. Míg a német versenyző bemutatkozását nagy várakozás övezi, az orosz hamar botrányhőssé lépett elő, s molesztálási ügye óta kicsit sem csillapodtak a kedélyek körülötte. A versenyző megítélésén a legújabb ügye sem segít, ugyanis nemrég kiderült róla, hogy megbüntették, amiért tavaly júniusban Angliában vezetve nem állt meg egy piros lámpánál. A pilóta elismerte a vétségét, az illetékes bíróság január közepén kötelezte 274 font pénzbírság befizetésére.

A Formula–1 vezérigazgatói posztját az idén januárban elfoglaló Stefano Domenicali kijelentette, találkozni fog a versenyzőkkel, hogy tisztázza, példaképként pontosan milyen kötelezettségeik vannak.

Elég egyértelmű, hogy egyáltalán nem volt elfogadható, amit tett. Úgy tűnt, megbánta a tettét, de a pilótákkal folytatott megbeszélések során meg kell győződnünk róla, hogy megértik, nem viccelhetnek bizonyos dolgokkal. Túlságosan nagy hatásuk van ahhoz, hogy ne értsék meg, hogy sokan példaképként tekintenek rájuk. Pontosan ezért beszélni fogok erről nemcsak vele, hanem a többi versenyzővel is a megfelelő időben. Biztosnak kell lennünk abban, hogy megértik, nemcsak pilóták, hanem egyben a sportág arcai is, vagyis nagy a felelősségük. Fel kell fogniuk, hogy a viselkedésüknek és a szavaiknak jelentősége van, példamutató megközelítést várok tőlük. Meg szeretném osztani velük, pontosan mit várok tőlük annak érdekében, hogy közösen a platformot, illetve az ő szerepüket felhasználva a társadalmunk szempontjából fontos kérdéseket mozdíthassunk előre."

A Ferrari korábbi csapatfőnöke Lewis Hamiltont emelte ki pozitív példaként, a brit több ügy mellett is felszólalt az elmúlt években.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik