F1: a Renault-főnök megerősítette, valóban tárgyalnak a McLarennel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.25. 19:47
Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy tárgyalnak a Hondával szakítani kívánó McLarennel, de nem túl bizakodó az esetleges együttműködést illetően.

Korábban a Honda a Sauberrel és a Toro Rossóval is próbált összehozni egy motorszállítói megállapodást – előbbivel ideiglenesen sikerült is –, ám azóta egyértelművé vált, hogy jövőre legfeljebb a McLarennek biztosíthat erőforrást a japán gyártó. A brit alakulat ellenben minden lehetséges alkalmat megragad arra, hogy új motorpartnert találjon, mára azonban a Renault tűnik az egyetlen reális opciónak a váltásra. Sauberrel és a Toro Rossóval is próbált összehozni egy motorszállítói megállapodást – előbbivel ideiglenesen sikerült is –, ám azóta egyértelművé vált, hogy jövőre legfeljebb a McLarennek biztosíthat erőforrást a japán gyártó. A brit alakulat ellenben minden lehetséges alkalmat megragad arra, hogy új motorpartnert találjon, mára azonban a Renault tűnik az egyetlen reális opciónak a váltásra.

A francia gyártó viszont már így is három istállót lát el erőforrással, és bár Cyril Abiteboul elismerte a McLarennel való tárgyalásokat, egyelőre több okból kifolyólag is úgy tűnik, a közeljövőben nem valósul meg az együttműködés a két fél között.

„Többéves megállapodásunk van a Red Bull-lal és a Toro Rossóval – szögezte le az ügyvezető. – Nyitottak vagyunk másokra is, és meg tudom erősíteni, hogy tárgyalunk a McLarennel, viszont a jelenlegi szabályok korlátozottak, ha háromnál több istállót szeretnénk erőforrással ellátni. Ráadásul kétlem, hogy képesek lennénk erre a szolgáltatásunk minőségének a megtartásával."

Az egyre biztosabbnak tűnik, hogy a gyári csapatukon kívül a Red Bull és a Toro Rosso versenygépeit is Renault-motor hajtja jövőre. Ez azonban Abiteboul szerint nem zárja ki, hogy egy nap elgondolkodjanak partnerkörük bővítésén.

„Lefolytattuk a tárgyalásokat, és boldogan mondhatom, hogy a jelenlegi szerződéseink rendben vannak. Értékeljük a Red Bull-lal való együttműködést. Ez egy hosszú ideje fennálló kapcsolat, és szeretnénk, ha egészen 2020-ig tartana, ám ha adódik más lehetőség is, miért ne vágnánk bele? A jelenlegi egyeztetések viszont nem túl jelentősek, és nem hiszem, hogy bárhova is vezetnének" – utalt a közeljövőre Abiteboul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik