F1: a Red Bullnál nem tartanak Vettel „feltámadásától"

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.19. 15:00
null
Helmut Marko (jobbra) azért reménykedik abban, hogy Sebastian Vettel új erőre kap (Fotó: AFP)
Helmut Marko kétli, hogy Sebastian Vettel idén megnehezítené a Red Bull versenyzőinek a dolgát a futamokon. A Red Bull tanácsadója és utánpótlásprogramjának vezetője azonban ezt nem azzal magyarázza, hogy Vettel nem tudja majd visszanyerni a régi formáját az Aston Martinnál.

 

Új csapatnál kezdi meg a 2021-es idényt Sebastian Vettel, így mindenképp új fejezet veszi kezdetét a négyszeres világbajnok pályafutásában. Korábbi Red Bull-os felettese, Helmut Marko bízik abban, hogy a csapatváltás a német versenyző előnyére válik, ám attól nem tart, hogy Vettel fel tudná venni a versenyt Max Verstappennel és Sergio Pérezzel az előttünk álló idényben.

„Remélem, hogy megtalálja a régi formáját. Ő is tudja, hogy az elmúlt két évben nem teljesített a legmagasabb szinten, bármi is áll emögött. Ennek ellenére nem hiszem, hogy veszélyes lehet ránk. 2020-ban a csapata messze volt tőlünk még úgy is, hogy Pérez kiemelkedően teljesített, különösen a szezon második felében” – mondta Marko.

„Ha Sebastian még a legjobb formájában is lesz minden egyes versenyen, nem lesz képes elsimítani a csapata lemaradást hozzánk képest. De az is lehet, hogy tévedek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik