F1: a Red Bullnál csalódottak a Honda hazai versenye után

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 15:13
null
Horner nem ezt várta a Japán Nagydíj előtt (Fotó: AFP)
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint csalódást keltő eredménnyel távoztak Japánból, hiszen a motorszállítójuk, a Honda hazai pályáján jobb eredményre számítottak.

 

35. JAPÁN NAGYDÍJ
OKTÓBER 11., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:28.731
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:27.785
OKTÓBER 13., VASÁRNAP
Időmérő: 1. Vettel 1:27.064
A verseny: 1. Bottas, 2. Vettel, 3. Hamilton
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 27., 20.10 20. Mexikói Nagydíj
November 3., 20.10
41. Amerikai Nagydíj
November 17., 18.1047. Brazil Nagydíj

Nem éppen abban az eredményben reménykedtek a Red Bullnál, amellyel aztán kénytelenek voltak elhagyni Szuzukát. Max Verstappen versenye már az első körben megpecsételődött, és Alexander Albon sem tudott a negyedik pozíciónál előrébb végezni Szuzukában. Christian Horner csapatfőnök sem mondhatja magát elégedettnek a japán hétvége után.

„Max nagyszerűen rajtolt, de később sajnos ütközésbe keveredett a kettes kanyarnál Leclerc-rel, ami végül a kieséséhez vezetett – vázolta fel a futamot a Red Bull szempontjából Horner. Kívülről úgy tűnt, hogy Max sok helyet hagyott Charles-nak, de hagytuk, hogy erről a sportfelügyelők döntsenek. Alexnek nem sikerült éppen tökéletesen a rajt, és visszaesett a két McLaren mögé, de aztán keményen küzdött, és a kétkiállásos stratégia is működött. A negyedik körben egy határozott, de tisztességgel manőverrel megelőzte Norrist, majd rövidesen Sainz mellett is elment.”

Horner szerint amiatt sincs okuk az elégedettségre, mert a motorszállítójuk, a Honda hazai közönsége előtt jobb teljesítményt kellett volna nyújtaniuk.

„Egy negyedik hellyel és egy kieséssel elhagyni Szuzukát kissé csalódást keltő a Honda hazai versenyén, valamint a rengeteg lelkes rajongó szurkolása miatt is” – mondta a brit szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik