F1: a Red Bullnak továbbra is hiányzik Ricciardo

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.02.01. 12:48
null
Ricciardóval vidámabb volt a légkör a Red Bullnál (Fotó: AFP)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko bevallotta, a csapatot sokkolta Daniel Ricciardo távozása, és továbbra is hiányolják az ausztrál versenyzőt.

 

Daniel Ricciardo a 2018-as Magyar Nagydíjat követően jelentette be, távozik a Red Bulltól, s a Renault-hoz igazol. Az ausztrál döntése sokakat meglepetésként ért, s most egy külön töltött idény után az osztrák gárda tanácsadója, Helmut Marko elárulta, továbbra is hiányolják a mindig jókedvű versenyzőt.

„Jó a csapaton belüli légkör, azonban a távozása óta már nem olyan vidám – mondta Marko a Motorsport-Magazin.comnak adott interjújában. – Mindannyiunkat sokkolt, hogy a Renault-hoz szerződött. Ő az egyik leggyorsabb versenyző, és kiválóan zárkózik fel, amikor szükséges. Emellett hiányoljuk a vicceit is – dicsérte Ricciardót, majd Max Verstappen jövőjére is kitért.

A holland versenyző szerződéshosszabbbításával egészen 2023 végéig kötelezte el magát a Red Bull-lal, ám Marko elhintette, lehet egy olyan záradék a kontraktusban, mely szerint távozhat, amennyiben a Honda 2021-ben úgy dönt, befejezi a Formula–1-es motorprogramját.

„A szerződés fix, azonban egy F1-es autó erőforrás nélkül, nos, egy ilyen helyzet bonyolítaná a dolgokat" – emelte ki, s a holland jelenlegi márkatársa, Alexander Albon mellett sem ment el szó nélkül.

A thaiföldi pilóta a 2019-es idényt a Toro Rossónál kezdte, azonban miután Pierre Gasly nem hozta a várt eredményeket, a Red Bull még a nyári szünetben Albonnak adta a francia ülését.

„Alex elég jól teljesített. Úgy csatlakozott a csapathoz, hogy előtte egyetlen métert sem tesztelt az autóval, majd a Brazil Nagydíj kivételével, ahol Lewis Hamilton kiforgatta, minden egyes futamon pontszerző helyen végzett. Nagyon önkritikus, tudja, mely területeken fejlődhet még, és ezt remek látni. Reméljük, idén jó csapattársa lesz Verstappennek" – tette hozzá Marko.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik