F1: a Red Bull versenyzőinek nem tetszik a sprintfutamos ötlet

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.26. 13:09
null
Pérez tart attól, hogy a sprintverseny szembemenne az F1 szellemiségével (Fotó: Twitter/redbullracing)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzőjét, Max Verstappent nem győzte meg a sprintverseny ötlete, míg csapattársa, Sergio Pérez attól tart, hogy ez szembemenne a királykategória szellemiségével.

 

Mint ismert, a Formula–1 vezetősége továbbra sem mondott le a versenyhétvége menetrendjének átalakításáról, s egy némileg átdolgozott koncepcióval állt az eredeti javaslatot kétszer is leszavazó csapatok elé.

A mostani tervek szerint próba jelleggel három nagydíjon szerveznék át a programot, aminek következményeként az időmerő a pénteken megrendezendő egyetlen szabadedzést követné, s végeredménye határozná meg a szombati sprintverseny rajtsorát. A 100 kilométeresre tervezett futamon pontot osztanának a versenyzőknek, s az ott kialakult eredmény döntene a vasárnapi verseny rajtfelállásáról.

Az istállók a február 11-i bizottsági ülésen tárgyaltak is az ötletről, azonban szavazás nem történt, miután több időt kértek a részletek megismerésére. Bár a hírek szerint a csapatok összességében jól fogadták a javaslatot, több versenyző is kifejezte a nemtetszését. Közéjük tartozik a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen is, aki szereti a jelenlegi formátumot, s nem hiszi, hogy ennyire fel kellene mindent bolygatni.

A több verseny nem feltétlenül jó. Én szeretem a jelenlegi menetrendet a másfél órás vasárnapi versennyel. A legfontosabb dolog az, hogy olyan autók álljanak a rendelkezésünkre, melyekkel csatázhatunk egymással, és hogy több olyan csapat legyen, amely képes a győzelemre. Ha ez megvan, nincs szükséged sprintfutamokra. Nem hiszem, hogy mindent a feje tetejére kellene állítanunk azért, hogy jobb küzdelmet lássunk a pályán" – fogalmazta meg a holland a véleményét, amellyel új csapattársa, Sergio Pérez is egyetértett.

Nagyon vékony a határvonal. Nem is tudom, hogy mire számíthatok. Nem tudom, miként változtatja meg mindez a programot, miután bevezetik. Vigyáznunk kell, hogy ne térjünk el túlságosan a jelenlegi formátumtól. Nekem az a legfontosabb, hogy a Formula–1 DNS-e ne vesszen el" – jelentette ki a mexikói.

Sajtóhírek szerint amennyiben átmegy a javaslat, Montréalban, Monzában és Interlagosban kísérleteznének a formátummal az idén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik