F1: a Red Bull ultimátumot adott Albonnak – Hülkenberg készülhet?

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 12:15
null
Egyre nagyobb a nyomás Albon vállán (Fotó: AFP)
A Red Bullt irányító Christian Horner megerősítette, csapata kész „kívülről" érkező versenyzőnek is lehetőséget adni, ha Alexander Albon a következő hétvégéken nem bizonyítja, hogy megérdemli az ülését.

 

17. PORTUGÁL NAGYDÍJ
OKTÓBER 23., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.410
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:17.940
OKTÓBER 24., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
OKTÓBER 25., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 306.826 km) rajtja: 14.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 1., 13.10Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul
November 29., 16.10
Bahreini Nagydíj, Szahír

Alexander Albon jövőjével kapcsolatban jó ideje sok a találgatás, hiszen a thaiföldi hiába szerezte meg idén pályafutása első dobogóját, nem tud kiegyensúlyozottan jól teljesíteni. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég kijelentette, a Formula–1-be visszavágyódó Nico Hülkenberg és a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointtól elküldött Sergio Pérez is esélyes, ha Albon nem hozza a várt eredményeket, s ezt most a csapatfőnök, Christian Horner is megerősítette.

Meg szeretnénk tartani Alexet, szóval jó lenne bizonyosságot nyerni arról, hogy nincs szükség arra, hogy alternatíván gondolkozzunk. Úgy hiszem, a csapat valamennyi tagja örülne, ha Alexnek sikerülne bizonyítania. Mugellóban úgy tűnt, közel van ehhez, aztán volt néhány nehéz hétvégéje is, ami után vissza kell vágnia. Itt, Portugáliában, illetve Imolában az egész hétvégén erősen kellene teljesítenie. Most arra koncentrálunk, hogy ez sikerüljön, ez a célunk. Alex nagyon népszerű a csapaton belül, azonban két autóra van szükségünk ahhoz, hogy felvehessük a harcot a Mercedesszel. Ezt kell szem előtt tartanunk" – adott ultimátumot versenyzőjének, majd elmondta, a Red Bull kész megtörni a hagyományt, s „kívülről" érkező pilótát ültetni az autójába.

Az AlphaTauri elégedett a pilótáival, és mint mondtam, mi Alexet favorizáljuk. Ha azonban más megoldást kell keresnünk, akkor kívül is körül fogunk nézni, mert nincs olyan más pilótánk, akit be szeretnénk ültetni, miközben a pilótapiacon elérhető néhány erős versenyző, aki jövőre akár ülés nélkül is maradhat" – tette hozzá.

A legfrissebb értesülések szerint az idén már három versenyhétvégén is beugró és remekül teljesítő Hülkenberg a legnagyobb esélyes Albon ülésére, míg a Marko által említett Pérez a Williamsnél köthet ki George Russell helyén, akit adott esetben a Mercedes sem tudna megmenteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik