F1: a Red Bull nem cseréli le Albont az idény vége előtt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.26. 11:53
null
Verstappen a Mercedesszel, Albon a Williamsszel és az Alfa Romeóval küzdött Portugáliában (Fotó: AFP)
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kijelentette, hogy kitartanak az újabb csalódáskeltő versenyhétvégét teljesítő Alexander Albon mellett.

 

17. PORTUGÁL NAGYDÍJ
OKTÓBER 23., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:18.410
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:17.940
OKTÓBER 24., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:16.654
Időmérő: 1. Hamilton 1:16.652
OKTÓBER 25., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Bottas, 3. Verstappen
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 1., 13.10Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul
November 29., 16.10
Bahreini Nagydíj, Szahír

Egyre inkább inog Alexander Albon ülése a Red Bullnál: először a tanácsadó, Helmut Marko beszélt arról, hogy a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointtól elküldött Sergio Pérez és Formula–1-be állandó versenyzőként visszavágyódó Nico Hülkenberg is esélyes lehet, ha a thaiföldi nem hozza a várt eredményeket, majd a csapatfőnök, Christian Horner tett olyan kijelentést, mely szerint a pilótának erős hétvégével kell bizonyítania Portugáliában és Imolában, hogy megérdemli a helyét a gárdában.

Albon az időmérőn 533 ezredet kapott a csapattársától, Max Verstappentől, majd a versenyen a hatodik pozícióból indulva tizenkettedikként zárt, ráadásul kört is kapott a harmadikként végző hollandtól. Horner a kiábrándító hétvége ellenére kitart a versenyző mellett, azonban egyre biztosabban tűnik, hogy jövőre új márkatársat kap Verstappen.

Kitartunk Alex mellett idén. Nagyszerű fickó, hiszünk a tehetségében, és még mindig csak a második idényét teljesíti az F1-ben. Mentálisan nagyon nehéz Max csapattársának lenni. Azonban már bizonyította, hogy képes visszavágni egy nehéz hétvége után, szóval remélem, hogy Imolában sikerül neki" – mondta, majd arra a kérdésre is felelt, hogy a jó formában versenyző Pierre Gasly nem érdemelné-e meg, hogy az idény hátralévő részében Albon helyén folytassa.

Pierre nagyszerű munkát végez, újabb fantasztikus futamot tudhat maga mögött, és látszik, hogy visszanyerte a magabiztosságát. Az AlphaTaurit viszont könnyebb vezetni. Tavaly is így volt. Amikor előléptettük Alexet, éppen ez volt az egyik első megállapítása. Semmi okunk azt feltételezni, hogy a helycserével bármi is változna. Úgy hiszem, Alex ugyanolyan jól teljesítene abban az autóban, mint most Pierre. Nagyon sok információnk van ezekről a versenyzőkről, és a mi kocsink karaktere nagyon más. Alex bizonyos helyzetekben pontosan ugyanúgy szenved, mint Pierre tizenkét hónappal korábban. Ezen dolgozunk kell" – magyarázta, és arra is kitért, mit várna el Albontól.

Azt akarjuk, hogy mindkét autónk harcban legyen, és arra van szükségünk, hogy Alex pár tizedre megközelítse Maxot, mint ahogyan Valtteri (Bottas) is teszi a Mercedesnél Lewis (Hamilton) mellett. Ez stratégiailag több lehetőséget teremtene a versenyre is. Mindenki azon van, hogy segítsen Alexnek megtalálni a megfelelő beállításokat, és egyensúlyt, ami magabiztossá teszi, mert még mindig hiszünk benne. Mint mondtam, nagyszerű tehetség, még csak a második évében van, és mindenki szorít azért, hogy kiérdemelje az ülését. De nyilván nehéz hétvégén van túl" – tette hozzá, majd azt is elárulta, mikor dönthet a csapat a jövő évi felállásról.

„Nincs már túl sok verseny hátra az idényből, és elérkeztünk az évnek ahhoz a pontjához, amikor el kell kezdenünk ezen gondolkozni. Pár héten belül meghozzuk a döntést. Tudjuk a lehetőségeinket, és szeretnénk megadni mindent Alexnek a formába lendüléshez, és hogy kivívja ezt az ülést. Azonban nem végeznénk jól a munkánkat, ha nem néznénk szét a pilótapiacon, főleg úgy, hogy nagyon tapasztalt és jó képességű versenyzők is elérhetők, ami egyáltalán nem szokványos" – utalt Hülkenbergre és Pérezre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik