F1: a Red Bull leleplezte Verstappenék 2022-es autóját

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.09. 17:36
null
A Red Bull 2022-es autója az RB18-as nevet kapta (Fotók: Twitter/Red Bull Racing)
Megérkezett az RB18-as, azaz a Red Bull 2022-es autója, amellyel Max Verstappen megpróbálhatja megvédeni a világbajnoki címét. Az új konstrukciót – vagyis annak inkább a festését – az istálló a Milton Keynes-i központjában rendezett leleplezésen mutatta meg a nagyvilágnak.

 

Múlt pénteken nyitotta meg a 2022-es autóbemutatók sorát a Haas, bár Mick Schumacher és Nyikita Mazepin új négykerekűjének nagyrészt csak a festésébe kaptunk egyelőre bepillantást. Az amerikai istálló leleplezése után azonban egyenesen a címvédő világbajnok 2022-es versenyautóját csodálhattunk meg.

Bár a korábbi években a Red Bull ritkán rendezett nagy autóbemutatókat, inkább csak közzétett a hivatalos honlapján a közösségi médiás felületein néhány képet az új konstrukcióról, a 2022-es szezon előtt nem maradhatott el némi show az osztrák istállónál sem, s a szerda késő délután rendezett leleplezést még élőben is közvetítették a csapat Milton Keynes-i központjából.

A nagyjából félórás műsor az előző idény rövidebb összefoglalójával kezdődött, majd Christian Horner csapatfőnök és az új névadó szponzor marketingvezetőjének interjújával folytatódott. Az előttünk álló idényben ugyanis az amerikai informatikai vállalat, az Oracle adja a Red Bull szponzorációs bevételeinek jelentős részét.

Ezt követően az istálló versenyzői is megszólaltak. Ami a pilótafelállást illeti, a Red Bull egyike azoknak a csapatoknak, amelyek nem változtattak az előző idényben is alkalmazott versenyzőin. Max Verstappen ráadásul világbajnokként vághat neki a Formula–1 új érájának, amelynek legelső évében mindenképp a címvédés lehet a célja. A holland versenyző csapattársa idén is Sergio Pérez lesz, aki 2021-ben 190 pontjával a bajnoki tabella negyedik helyén végzett.


Az interjúk után következett a legizgalmasabb rész, vagyis az új autó leleplezése. A Red Bull 2022-es konstrukciója az RB18-as nevet kapta, és szemmel láthatóak rajta az új szabályokban előírt változások, azonban fontos megjegyezni, hogy ez inkább csak egy amolyan bemutató autó, a valódi technikai megoldásokat leghamarabb a teszteken láthatjuk.


Bár a Red Bull motorszállítója, a Honda az előző idény végén búcsút intett a Formula–1-nek, az osztrák istálló autóit továbbra is a japán gyártó erőforrásai hajtják. A korábbi tervekkel ellentétben– melyek szerint a Red Bull átvenné a motorok fejlesztését – idén is, sőtegészen 2025 végéig Japánban szerelik össze az erőforrásokat.

 

Az autóbemutatók sorát az Aston Martin folytatja. Sebastian Vettel és Lance Stroll 2022-es autóját a brit istálló csütörtökön mutatja meg először a nagyvilágnak.

AZ F1-ES AUTÓBEMUTATÓK IDŐPONTJAI
Február 9.Red Bull
A Haas bemutatta a 2022-es autóját
Február 10.Aston MartinA Red Bull leleplezte Verstappenék 2022-es autóját
Február 11.McLaren
Február 14.AlphaTauri
Február 17.Ferrari
Február 18.Mercedes
Február 21.
Alpine
Február 27.Alfa Romeo

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik