F1: a Red Bull igencsak tart a Mercedestől a következő két futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.27. 14:18
null
A Red Bullnál úgy vélik, Portimaóban a Mercedes lesz a favorit (Fotó: AFP)
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, hogy Portugáliában és Spanyolországban a Mercedes lesz a legnagyobb esélyes, ugyanis a két pálya a címvédő alakulatnak kedvez.

 

Két versenyhétvége után kis különbséggel vezet a Mercedes a Red Bull előtt az egyéni és a konstruktőri vb-csatában is, a hétvégén Portimaóban folytatódik az idény. A versenynaptárba tavaly visszatérő Portugál Nagydíjon azonban néhány körülmény (csúszós aszfalt, hatalmas szintkülönbségek stb.) az előző szezonban okozott némi fejtörést a mezőnynek.

18. PORTUGÁL NAGYDÍJ
ÁPRILIS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30-13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁJUS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 13.00–14.00
Időmérő: 16.00–17.00
MÁJUS 2., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 306.826 km) rajtja: 16.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki

A tavalyi futamot Lewis Hamilton és a Mercedes nyerte meg, és Christian Horner arra számít, hogy idén is német riválisuk várhatja a legnagyobb reményekkel a portimaói viadalt. Sőt, az utána következő barcelonai versenyhétvégén is a Mercedes kezére játszhat a pálya karakterisztikája és az egyéb körülmények.

„Két versenyhétvége vár ránk egymás után, és a versenyek ezután is gyorsan követik egymást – mondta a Red Bull vezetője az istálló honlapjának.Először Portugáliába, majd Spanyolországba megyünk, és bár mindkét pálya nagyszerű, a tavalyi adatok alapján arra számítunk, hogy előjönnek a Mercedes erősségei. Portimao versenynaptárba illesztése jó döntésnek bizonyult tavaly, de remélhetőleg a pálya felülete megkopott egy kicsit, mert korábban nagyon csúszós volt.

„Barcelonáról mindannyian rengeteg adattal rendelkezünk, ám így is érdekes lesz látni, hogy ki kerül ki győztesen. Ha képesek leszünk a Mercedest nyomás alá helyezni ezeken a pályákon, az jó jel lehet az idény hátralévő részére. Mindig azt mondtam, négy versenyre lesz szükségünk ahhoz, hogy tiszta képet kapjunk az erősorrendről, és most jön a döntő próba” – vélekedik Horner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik