F1: a Red Bull félti a bajnoki címet a Mercedes „rakétájától”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 12:37
null
A Mercedes elhúzott a Red Bull mellett? (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót aggasztja Lewis Hamilton Sao Pauló-i Nagydíjon mutatott tempója, és figyelmeztetett, ha így folytatódik, az nem lesz túl jó a számukra a bajnoki küzdelem szempontjából.

 

1. SAO PAULÓ-I NAGYDÍJ
NOVEMBER 12., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:09.050
Időmérő: 1. Hamilton 1:07.934
NOVEMBER 13., SZOMBAT
2. szabadedzés: 1. Alonso 1:11.238
Sprintkvalifikáció: 1. Bottas, 2. Verstappen, 3. Sainz
NOVEMBER 14., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
November 21., 15.00Katari Nagydíj, Lusail
December 5., 18.30Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
December 12., 14.00Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Noha a Red Bull előzetesen úgy számolt, hogy Max Verstappen Sao Paulóban nagy lépést tehet meg a bajnoki cím felé, s az esetleges győzelemmel „bebiztosíthatja" a végső sikert – ha 24 pontra növelte volna az előnyét, második helyekkel is bajnok lett volna függetlenül Lewis Hamilton eredményeitől –, előnye azonban nem nőtt, hanem tizennégy pontra csökkent még annak ellenére is, hogy fő riválisa több büntetést is kapott.

Hamiltonnak a sprintkvalifikáción a mezőny végéről kellett megkezdenie a felzárkózást, majd vasárnap a motorcseréért járó büntetése miatt a tizedik pozícióból indulhatott – innen aratott győzelmet úgy, hogy a pályán előzte meg a második helyről elstartoló Verstappent.

Bár a holland a leintést követően kijelentette, hogy nem csalódott az eredmény miatt, és biztos benne, hogy a következő nagydíjakon visszavágnak, a tanácsadó, Helmut Marko korántsem ilyen magabiztos, s attól tart, hogy ha nem találnak ellenszert a Mercedes tempójára, akkor oda a bajnoki cím.

Az elmúlt években nem láttunk ilyen motort a Mercedestől. Mesterművet alkottak, sikerült egy rakétát varázsolniuk a bajnokság ezen szakaszában. Vizsgáljuk a dolgot, és már felhívtuk a Honda mérnökeit is, hogy gondolkozzanak velünk, mi lehet a megoldás. Ha ez így folytatódik, az egyáltalán nem jó hír a bajnokság szempontjából" – jelentette ki a német Sky Sportsnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik