F1: a Red Bull félt, hogy a Mercedes elhappolja Verstappent

Vágólapra másolva!
2020.01.08. 18:01
null
A Red Bull mélyen a zsebébe nyúlt Verstappen miatt (Fotó: AFP)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elárulta, pontosan mi állt Max Verstappen szerződéshosszabbítása mögött, s miért kellett gyorsan cselekedniük a „vörös bikáknak”.

 

A Red Bull kedden bejelentette, szerződést hosszabbít Max Verstappennel, aminek eredményeként a holland versenyző 2023 végéig kötelezte el magát a csapathoz. A hír meglepetésként hatott, hiszen több szakértő is arra számított, Verstappen lehet a 2021-es pilótapiac egyik kulcsfigurája, nem mellesleg Lewis Hamilton esetleges távozásával még a Mercedesnél is lett volna számára szabad hely, a németek pedig többször is hangoztatták, szívesen látnák csapatukban a hollandot.

A „vörös bikák" tanácsadója, Helmut Marko szerint pontosan a hatszoros világbajnokot övező ferraris pletykák sarkallták az osztrák gárdát arra, hogy minél hamarabb biztosítsa Verstappen jövőjét, ezért még mélyen a zsebébe is nyúlt. Az olasz kiadású Motorsport.com információi szerint ugyanis a Red Bull évi 40 millió eurót fizet a pilótának.

„Az ünnepek alatt is a szerződésen dolgoztam – árulta el Marko az Auto Bildnek, majd felfedte, mi állt a háttérben. – Nagyon aggódtam, hogy a Mercedes elhappolja előlünk Verstappent 2021-re. Az új szerződés nem volt olcsó, de nem volt kedvünk pókerjátszmába kezdeni" – magyarázta az osztrák.

„Nehéz volt megítélni, pontosan mi folyik a háttérben Hamilton és a Ferrari között. Az viszont egyértelmű volt, hogy a Mercedesnek lépnie kell, ha Hamilton a Ferrarihoz megy 2021-ben. Az első számú célpontjuk Max lett volna. Szóval ez nagyon fontos lépés volt számunkra. Most már nyugodtan tekinthetünk a jövőbe" – mondta már az Auto Motor und Sportnak.

A holland szerződésével együtt már négy pilótának van legalább 2021 végéig tartó kontraktusa: Esteban Ocon (Renault) és Sergio Pérez (Racing Point) 2021-ig, Charles Leclerc (Ferrari) 2024-ig kötelezte el magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik