F1: a Red Bull és a Lotus is lemaradhat a jerezi tesztről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 10:35
A Force India mellett a Red Bull és a Lotus is lemaradhat a vasárnaptól szerdáig tartó jerezi F1-es tesztről, az legalábbis egyre biztosabbnak tűnik, hogy egyik csapat sem lesz ott a vasárnapi kezdéskor.

A Force India már korábban jelezte, hogy új autója csak a február utolsó harmadában esedékes barcelonai tesztekre készül el, de sajtóhírek szerint a Red Bull és a Lotus is bajban van.A Force India már korábban jelezte, hogy új autója csak a február utolsó harmadában esedékes barcelonai tesztekre készül el, de sajtóhírek szerint a Red Bull és a Lotus is bajban van.

A négyszeres világbajnok Red Bull új gépe az olasz Omnicorse szerint megbukott a legutóbbi törésteszten, a szabályok szerint így tesztelni sem lehet. Christian Horner csapatfőnök elismerte, hogy versenyt futnak az idővel, lehet, hogy az RB11-es csak a gyakorlás harmadik vagy negyedik napjára érkezik meg Jerezbe. Ám ha az újabb törésteszt is kudarccal ér véget, a teljes dél-spanyolországi gyakorlás ugorhat.

A Lotus az egyik beszállítójának késlekedése miatt későn tudta elkezdeni az interneten már a hét elején bemutatott 2015-ös négykerekűje megépítését, így vasárnapig biztosan nem készül el. A finn Turun Sanomat szerint a Renault-ról Mercedes-motorra váltó Lotusnál a késlekedés miatt Jerezben többségében 2014-es alkatrészeket használnak, s az új autó a Force Indiáéhoz hasonlóan csak Barcelonában debütál.

A JEREZI TESZT BEOSZTÁSA
február 1.
február 2.
február 3.
február 4.
MERCEDESRosberg
Hamilton
Rosberg
Hamilton
RED BULLRicciardoKvjat
Ricciardo
Kvjat
WILLIAMS
Bottas
Bottas
Massa
Massa
FERRARI
Vettel
Vettel
Räikkönen
Räikkönen
McLAREN
Alonso
Button
Alonso
Button
TORO ROSSO
Sainz
Verstappen
Sainz
Verstappen
LOTUS
Maldonado
Grosjean
Maldonado
Grosjean
SAUBER
Ericsson
Nasr
Nasr
Ericsson

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik