F1: a Red Bull bevállalta, összeáll a Pérez, Verstappen páros – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 15:00
null
Pérez (jobbra) megkapja a lehetőséget, Albon ülés nélkül maradt (Fotó: AFP)
A Red Bull a hivatalos oldalán ismertette, hogy Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa a 2021-es Formula–1-es idényben.

 

Már hónapok óta szólnak a sajtóhírek a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointtól elküldött Sergio Pérez Red Bull-os szerződtetéséről, ám a „vörös bikák" újabb és újabb határidőt szabtak meg a nem a várt teljesítményt hozó fiataljuknak, Alexander Albonnak.

Christian Hornerék végül a bajnokság utánra tolták a döntéshozatalt, s az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjat követő csütörtökön el is kezdtek terjedni azon sajtóhírek, melyek szerint határozott a Red Bull, és szakítva a hagyományaival nem saját nevelésű pilótát igazolt.

Az idei kiírást a második helyen záró csapat péntek délután aztán hivatalos bejelentést tett, s ismertette, Pérez lesz Max Verstappen csapattársa 2021-től. A „vörös bikák" Mark Webber 2007-es érkezése óta először szerződtettek versenyzőt „kívülről".

A Red Bull a 2021-es mezőnyből kiszoruló Alexander Albon kezeit sem engedte el, a thaiföldi fogja betölteni a harmadik számú versenyző szerepkörét.

„ Alex értékes tagja a csapatnak, és hosszú időbe telt, mire meghoztuk ezt a nehéz döntést. Az összes mérvadó adatot, és a teljesítményeket kielemezve arra döntésre jutottunk, hogy Sergio lesz a megfelelő versenyző arra, hogy Max csapattársa legyen 2021-ben, és már alig várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk! Alex továbbra is fontos szerepet fog betölteni a csapatban, ő fogja ellátni a teszt és tartalék versenyző feladatait. A 2022-es fejlesztésekre fog összpontosítani. Szeretnénk köszönetet mondani neki a kemény munkájáért és a hozzájárulásáért" –áll a csapatfőnök, Horner közleményében.

Elmondhatatlanul hálás vagyok, hogy a Red Bull megadta nekem a lehetőséget, hogy nála versenyezzek 2021-ben. Az esély, hogy egy bajnoki címért küzdő csapat tagja lehetek olyasmi, amire mindig is vágytam, amióta csak bekerültem a Formula–1-be, és büszke pillanat lesz felállni a rajtrácsra a Red Bull színeiben, Max csapattársaként. Biztosíthatok mindenkit, hogy maximálisan a következő idényre fogok fókuszálni. A csapatot ugyanaz a győztes mentalitás jellemzi, mint ami engem, és tudom, hogy azért vagyok itt, hogy teljesítsek, és segítsem a csapatot a bajnoki címért folytatott harcban" – nyilatkozta a pályafutása első futamgyőzelmét az idei Szahíri Nagydíjon jegyző pilóta.

A Red Bull bejelentésével az összes ülés elkelt 2021-re, hiszen már csak Lewis Hamilton mercedeses bejelentése várat magára.

 

 

A 2021-ES RAJTLISTA
RajtszámNév (nemzetiség)
Csapat
Motor
?
Mercedes Mercedes
77 Valtteri BOTTAS (finn) Mercedes Mercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol) Ferrari
Ferrari
16
Charles LECLERC (monacói)
Ferrari
Ferrari
33
Max VERSTAPPEN (holland) Red Bull Honda
11
Sergio PÉREZ (mexikói)
Red Bull Honda
5
Sebastian VETTEL (német) Aston MartinMercedes
18
Lance STROLL (kanadai)Aston Martin
Mercedes
63
George RUSSELL (brit) Williams Mercedes
6 Nicholas LATIFI (kanadai) Williams Mercedes
14
Fernando ALONSO (spanyol)
Alpine
Renault
31
Esteban OCON (francia)Alpine
Renault
10
Pierre GASLY (francia)
AlphaTauri
Honda
22
CUNODA Juki (japán)AlphaTauri
Honda
9
Nyikita MAZEPIN (orosz)
Haas Ferrari
47
Mick SCHUMACHER (német)
Haas
Ferrari
3
Daniel RICCIARDO (ausztrál) McLarenMercedes
4
Lando NORRIS (brit)
McLarenMercedes
7
Kimi RÄIKKÖNEN (finn)
Alfa Romeo Ferrari
99
Antonio GIOVINAZZI (olasz) Alfa Romeo
Ferrari
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik