F1: a Red Bull a hungaroringi éjszakában is az autón dolgozott

Vágólapra másolva!
2020.07.18. 11:55
null
A Red Bull nem volt elégedett a pénteken nyújtott teljesítményével (Fotó: AFP)
A Red Bull a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein nyújtott rossz teljesítmény után túlórázott a Hungaroringen, így máris elhasználta az egyik „dzsókerét". 

 

A „vörös bikák", bár nem hozták a várt teljesítményt a két spielbergi versenyen, nagy reményekkel érkeztek meg Magyarországra, hiszen papíron a Hungaroring jobban fekszik a motorerőben elmaradó az RB16-osnak.

Az első, nagyrészt száraz szabadedzésen azonban az újításokkal is felszerelt Red Bull nem viselkedett túl jól, és a versenyzők közül jobb időt elérő Max Verstappen is majdnem 1.5 másodpercet kapott az első Lewis Hamiltontól. Igaz, a délutáni gyakorlást aztán elmosta az eső, és így az osztrák csapat nem is tudta tesztelni élesben a módosításait, a vizes pályán megtett pár kör is elég volt ahhoz, hogy kiderüljön, még bőven van tennivaló.

A Red Bull ezért úgy határozott, túlórázik a Hungaroringen, s mivel egy csapat egy évben kétszer tehet így, Christian Hornerék már csak egyszer használhatják fel a „dzsókerüket" büntetlenül a mostani idényben.

A Hungaroringen jelenleg a tegnap délutániéhoz hasonló időjárás uralkodik, vagyis a „vörös bikák" nagy valószínűséggel vizes pályán kénytelenek ellenőrizni a módosításaikat az időmérő előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik