F1: A piálás biztonságosabb – Räikkönen a sérüléséről

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.08.29. 15:25
null
Räikkönen elmondta, pénteken derül ki, pontosan mi a helyzet (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, az Alfa Romeo a hét végi Belga Nagydíj helyszínére rendelte tesztpilótáját, Marcus Ericssont, ám arról eddig csak eltérő pletykák terjengtek a bokszutcában, hogy Kimi Räikkönen vagy Antonio Giovinazzi helye van-e veszélyben. A csütörtöki sajtónapon előbbi megtörte a csendet, és elmondta, kisebb sérülést szenvedett a nyári szünetben, ezért volt szükséges a svédnek Spa-Francorchamps-ba utaznia.

 

64. BELGA NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
AUGUSZTUS 31., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 1., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj
Szeptember 29., 13.10
6. Orosz Nagydíj

A hét elején Lando Norris számolt be arról, hogy sérülést szenvedett a nyári szünet végén, amiért rögzítőcsizmát is kellett viselni, ám a csapat is hivatalosan megerősítette, nincs veszélyben a brit hétvégi szereplése. Nem úgy, mint most Kimi Räikkönené, aki ugyancsak lábsérülést szenvedett, ezért az Alfa Romeo kénytelen volt a tesztversenyzőjét, Marcus Ericssont is a Belga Nagydíj helyszínére rendelni az eset miatt.

„Meghúztam az egyik lábizmomat, meglátjuk, mi lesz vele. Szükséges, hogy legyen biztosítékunk. Úgy gondolom, rendben lesz, azonban sosem tudhatod. Hülyeség lenne a részünkről, ha nem lenne itt a harmadik számú pilótánk arra az esetre, ha mégsem tudnék vezetni, ám ez mindenképpen a legrosszabb forgatókönyv” – magyarázta a finn versenyző.

„Okkal van minden csapatnak tartalékpilótája, ez így a normális. Persze ez eléggé nehéz helyzet a számára, hiszen versenye lett volna a hétvégén – tette hozzá, majd humoros választ adott arra, hogyan szerezte a sérülését. – Mindig is mondtam, a sport veszélyes. A piálás sokkal biztonságosabb. Nem nagyon lehet sérülést szenvedni tőle, legfeljebb másnaposságot" – jelentette ki Räikkönen, és azt is elárulta, a pénteki szabadedzésen derül ki, pontosan mi a helyzet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik