F1: a német tehetség az idény végén távozik – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2017.08.01. 11:49
A szezon végén befejeződhet Pascal Wehrlein F1-es karrierje. A Bild szerint a Saubertől biztosan kiteszik a német versenyzőt, akinek nem marad hely a rajtrácson.

Bár Frédéric Vasseur, a Sauber csapatfőnöke a Hungaroringen leszögezte, hogy a Ferrarival 2018-ra megkötött motorszállítási szerződés nem foglalja magában, hogy az olasz márka versenyzői akadémiájának tagja a svájci istálló pilótája lesz,ez megdőlni látszik.

Sergio Marchionne Ferrrari-elnök vasárnap szintén a Hungaroringen arról beszélt, hogy a Sauberre az új megállapodás után juniorcsapatként tekintenek – ez pedig azt jelenti, hogy az F1 kapujában kopogtató Antonio Giovinazzi, Charles Leclerc páros egyike a svájciaknál köt ki (elsősorban utóbbi, az F2-ben éllovas Leclerc az esélyes).

Mivel a Sauber új befektetői közel állnak Marcus Ericssonhoz, az ő helye biztos 2018-ra.

„A csapat összes pontját én szereztem, az idén 8–2-re vezetem a csapaton belüli kvalifikációs párharcot. Mit tehetnék még?” – idézte a Bild Wehrleint, aki a jelek szerint beletörődött a sorsába.

A versenyző 2015-ben német túraautó-bajnok lett, s lehet, hogy egy évre visszatér a DTM-be, de a Mercedes utána kivonul a sorozatból, így hosszú távon a Formula E-ben lehet Wehrlein jövője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik