F1: A mi autónk a jobb, de a Williamsnél ott van Russell – Alfa Romeo

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 14:49
null
Az Alfa Romeónak Russell időmérős teljesítménye okoz fejtörést (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Alfa Romeo vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar úgy érzi, hogy most már képesek harcba szállni a középcsapatokkal, ugyanakkor kiemelte, George Russell teljesítményével nem tudnak mit kezdeni.

 

George Russell révén a Williams először jutott be az időmérő harmadik szakaszába az idén, és Sebastian Vettel büntetése után a nyolcadik helyről vághatott neki a vasárnapi versenynek, miközben a konstruktőri tabellán a grove-iak előtt helyet foglaló Alfa Romeo idei legjobb rajthelye a tizedik volt.

34. OSZTRÁK NAGYDÍJ
JÚLIUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:05.143
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.523
JÚLIUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:04.591
Időmérő: 1. Verstappen 1:03.720
JÚLIUS 4., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Bottas, 3. Norris
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 18., 16.00Brit Nagydíj, Silverstone
Augusztus 1., 15.00
Magyar Nagydíj, Mogyoród
Augusztus 29., 15.00Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps

Noha vasárnap a Williams megint lecsúszott a pontszerzésről, meggyőző teljesítményt nyújtott, és azt követően, hogy Antonio Giovinazzinak már az első körben a bokszutcába kellett hajtania, míg Kimi Räikkönen az utolsóban összeütközött Vettellel, Russellnek gyengébb autóval is sikerült mindkét Alfa Romeo előtt végeznie.

A svájciak vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar nem is volt elégedett a látottakkal, hiszen úgy érzi, akár a középcsapatokkal is felvehetnék a versenyt, így nem elfogadható, hogy nem tudnak legyőzni egy olyan csapatot, amely papíron rosszabb náluk. „A Williams nagyon gyors az egyenesben, ezt megerősíthetem. Nehéz követni, és megelőzni az egyenesben, ugyanakkor úgy érzem, összességében a mi autónk a jobb. Az időmérőn Russell egészen kivételes munkát végez, szóval keményebben kell dolgoznunk, és jobbnak kell lennünk."

„Ez eléggé speciális pálya volt, és Silverstone sem lesz egyszerű. De az elmúlt két hét megmutatta, hogy fel tudjuk venni velük a harcot. Nemcsak Russell-lel, hanem az Alpine-nal, az Aston Martinnal, illetve az egyik AlphaTaurival is. Szóval nagyon szoros a küzdelem."

Az Alfa Romeo kilenc nagydíj után két szerzett ponttal a konstruktőri tabella nyolcadik helyén áll, míg a Williams egyelőre nem tudott a top 10-ben zárni a futamon, de ha így halad, rövidesen összejöhet Russelléknek is a pontszerzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik