F1: a mezőnyből kiszorult pilóta szerint az új autójának végre van lelke

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.21. 11:36
null
Kevin Magnussen örül, hogy újra egy igazi versenyautót vezethet (Fotó: Twitter)
Észak-Amerikában folytatja a pályafutását a Formula–1-ben a McLarent, a Renault-t és a Haast és megjáró Kevin Magnussen. A dán versenyző már ki is próbálhatta az új versenyautóját, amely után némi kritikával illette az F1-es gépeket.

Hat szezon után ért véget (vélhetően) teljesen Kevin Magnussen F1-es pályafutása. A dán versenyző nem sokkal a távozása után megegyezett az észak-amerikai sportautó-bajnokság egyik csapatával, s a napokban már ki is próbálhatta az új négykerekűjét. A nagy nap után természetesen nem kerülhette el azokat a kérdéseket, amelyek a két sorozat közötti különbségekre irányultak.

„Úgy gondolom, hogy az amerikaiaknál a sport része a hangzás, a szagok és az autók esztétikája – vélekedik Magnussen. – Ez eddig hiányzott nekem, és fel sem fogtam, hogy mennyire. Nagyszerű újra egy igazi versenyautót vezetni. Úgy érzem, hogy az elmúlt hat-hét évben egy repülőgépet vezettem.”

„Persze ez nagyszerű, hiszen az F1-es autók nagyon jók. Nagy a tapadásuk és a motorerejük, de hiányzik belőlük kicsit a lélek. Nem tudom ezt pontosan szavakba önteni, de valami hiányzik belőlük. Korábban megvolt bennük, de mára veszítettük belőle, úgyhogy az, hogy újra egy ilyen autót vezethetek, keményen felnyitotta a szemem” – tette hozzá a dán, aki mindössze néhány nappal az amerikai kalandjának kezdete előtt vált édesapává.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik