F1: a mezőny lazít, miközben a vihar lecsapott Szuzukára

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2019.10.12. 11:59
null
A helyiek komolyan veszik a vihart, így kiürültek az utcák Szuzukában (Fotó: Getty Images)
Legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy a Japán Nagydíj időmérőjét szombat helyett vasárnap rendezték meg a heves esőzések miatt. Ezen a hétvégén már korábban sejteni lehetett, hogy a Hagibisz tájfun éppen a kvalifikáció napján éri el a szuzukai pálya környékét, és pénteken jött is a hír: törlik a versenyhétvége teljes szombati napját. A pilótáknak így lett egy szabadnapjuk, amelyet különböző módokon töltenek el. Íme, néhány példa arra, hogy mit csinálhat egy F1-es versenyző, ha változik a hétvége programja, valamint arról is olvashatnak, hogyan alakul az időjárás Szuzukában.

Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. videojátékozással – vélhetően FIFA-val – ütik el az időt. Mások által készített képeken egyébként az is látszik, hogy Sergio Pérez is velük tartott. Verstappen mellesleg viccesen megjegyezte a bejegyzésben, hogy évek óta ez az a szombat, ahol a legversenyképesebb. Kérdés, hogy a Red Bullnál mennyire értékelték a poént…

Most competitive Saturday we've had in years

109.9k Likes, 1,220 Comments - Max Verstappen (@maxverstappen1) on Instagram: "Most competitive Saturday we've had in years "


Mikor korábban megkérdezték a versenyzőket, hogy mit terveznek a szombati szabadnapra, Nico Hülkenberg is elmondta: lehet, hogy benéz Verstappenékhez. Pierre Gaslyjelezte, ő is hozott PlayStationt, szóval elképzelhető, hogy rendeznek egy nagy versenyt.

Daniel Ricciardo eközben úgy döntött, hogy szétnéz a környéken, és meg is örökítette, ahogyan az esőben sétál. Az ausztrál egyébként Lewis Hamiltonhoz hasonlóan érdeklődik a zene világa iránt, s néhányszor már dalra fakadt korábban. A szabadnapján is így tett, miután felvázolta a szombati helyzetet.

Singing a reckless serenade #danielricciardo #ricciardo #f1 #formulaone #formula1 #renault #renaultf1 #renaultf1team #renaultsportf1 #renaultsport #rsspirit #honeybadger #dr3 #japanesegp #suzuka

209 Likes, 3 Comments - MR. RICCIARDO (@damnhoneybadger) on Instagram: "Singing a reckless serenade #danielricciardo #ricciardo #f1 #formulaone #formula1..."


És mi a helyzet az időjárással? Az előrejelzések szerint csak szombaton több mint 130 milliméternyi csapadék eshet Szuzukában, a szél sebessége elérheti a 100 kilométer/órát is. Bár vasárnapra nem jósolnak esőt, az erős szél megmarad, s ez mindenképp hatással lehet a pályán zajló eseményekre. Az alábbi videón megnézhetik, hogyan néz ki jelenleg a szuzukai aszfaltcsík közvetlen környéke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik