F1: a Mercedesnél még mindig hisznek pilótáik jó viszonyában

Vágólapra másolva!
2017.05.04. 14:11
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke leszögezte, hogy jelenlegi pilótapárosukkal nem történhet meg az, ami a korábbival.

Nico Rosberg mindenkit sokkolt azzal a múlt év végén, hogy nem sokkal világbajnokká válása után bejelentette visszavonulását. Csapatának, a Mercedesnek gyorsan meg kellett találnia az utódját, és végül a williamses Valtteri Bottasra esett a választás. A finn pilóta a Mercedesszel rögtön a harmadik versenyhétvégén megszerezte első F1-es pole pozícióját, a következő hétvégén pedig első futamgyőzelmét.

Sokakban felvetődött, hogy bár eddig nagyon pozitív és nyugodt Bottas kapcsolata új csapattársával, Lewis Hamiltonnal, most, hogy a finn kezd egyre sikeresebb lenni, talán komolyabban elindul a rivalizálás közte és Hamilton között, ami kapcsolatuk megromlásához vezethet, ahogy az történt a brit korábbi csapatársával, Nico Rosberggel is.

Hamilton és Rosberg gyerekkoruk óta ismerték egymást, többször versenyeztek együtt – volt, mikor csapattársakként. Annak is nagyon örültek, amikor 2013-ban Hamilton a Mercedeshez igazolt, így a Formula–1-ben is csapattársakká váltak, azonban a következő évtől – amikor a bajnoki cím abszolút esélyesévé vált a Mercedes – egyre inkább megromlott a kapcsolatuk, aminek sokszor a Mercedes látta kárát. Toto Wolff csapatfőnök szerint azonban a jelenlegi pilótapárosukkal ez nem történhet meg.

„A kettejük kapcsolata egyelőre teljesen sértetlen – mondta Wolff. – Lewis az elsők között gratulált Valtterinek az első futamgyőzelméhez, azt hiszem, ez rávilágít a kettejük közötti tiszteletre. Mindazonáltal mindketten vérbeli versenyzők, akik versenyeket akarnak nyerni, és a világbajnoki címért akarnak harcolni, de nem hiszem, hogy ez hatással lesz a csapatra, mint az Nico esetében történt. Lewis és Valtteri kapcsolata teljesen más.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik