F1: a Mercedesnél köthet ki a Williamstől távozó szponzor

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 15:49
null
Elmérgesedhet a viszony a Williams és a Mercedes között? (Fotó: AFP)
Sajtóértesülések szerint a címvédő Mercedesszel folytathatja a Williamsszel a kényszerszünetben azonnali hatállyal szakító ROKiT.

 

Mint ismert, a Williams részben vagy egészben eladásra kínálta a Formula–1-es csapatát, mivel pénzügyi nehézségei miatt befektetőkre van szüksége, s azonnali hatállyal szakított a névadó szponzorával, a ROKiT-tal is, amellyel eredetileg 2023-ig érvényes szerződése volt. A helyettes csapatfőnök, Claire Williams akkor úgy fogalmazott, hogy a grove-i alakulat valamennyi szerződésben foglalt kötelezettségét teljesítette a ROKiT-nak, ám nem bocsátkozott részletekbe.

Sajtóhírek szerint a cég a szakítás után nem távozik a sorozatból, hanem egy riválisnál, méghozzá a Williamsnek motort szállító Mercedesnél köthet ki, így az FW43-ashoz hasonlóan a W11-es külseje is megváltozhat némileg a július 5-i idénynyitó Osztrák Nagydíjra.

A RaceFans forrásai szerint a ROKiT és a Mercedes együttműködésének a híre sokkolta a Williamst.

Sokkolt minket, hogy a csapat, amellyel ilyen sok ideje folytatunk együttműködést, aláírt a ROKiT-tal, főleg annak ismeretében, ami történt” – mondta a grove-iak szóvivője.

A német gárda egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a ROKiT érkezését, s talán nem is kerül sor erre, ugyanis sajtóinformációk szerint a Williams jogi lépéseket fontolgat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik