F1: A Mercedesnek jót tenne, ha Hamilton nélkül nyerne – Villeneuve

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.24. 11:16
null
Hamilton az utolsó idényére készül a Mercedesszel? (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es versenyző, Jacques Villeneuve úgy érzi, rövidesen véget érhet Lewis Hamilton és a Mercedes közös útja, miután a német autógyártó számára már nem ér túl sokat, ha megint a brittel nyer.

 

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 13.00–14.00
Időmérő: 16.00–17.00
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 17.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Mint ismert, a mezőnyből utolsóként a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton írt alá szerződést, miután tárgyalásai elhúzódtak a címvédő Mercedesszel. A csapatfőnök, Toto Wolff elmondása szerint egyedül az időhiány miatt döntöttek a sokakat meglepő egyéves hosszabbítás mellett, azonban egyes szakértők, illetve korábbi versenyzők úgy vélik, az új kontraktus időtartama már előre jelzi a felek közeledő szakítását.

Ezen az állásponton van 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve is, a kanadai meglátása szerint a V6-os hibrid érában egyeduralkodó „ezüstnyilak" számára már nem ér túl sokat, ha Hamiltonnal nyernek, hiszen az már inkább a versenyző, mintsem a csapat ázsióját növelné.

A Mercedes elérte a csúcsot médiafigyelem és presztízs terén, már semmit sem tesz hozzá az, ha megint Hamiltonnal nyer. Persze nem árt a Mercedesnek, hogy Hamilton ül az autójában, de a közvélemény szemében a sikerek által elsősorban a versenyző ázsiója nő, nem a csapaté. A Mercedes imázsát az növelné, ha Hamiltonon kívül más pilótával is győzne" – jelentette ki a Canal+ tévécsatornának adott nyilatkozatában, majd utalt arra is, hogy már az idén elválhatnak a felek útjai.

A Mercedes is meg akarja dönteni a rekordokat, és megszerezni a legtöbb bajnoki címet, de elég egyetlen év, hogy mindezt elérje. Egyértelmű, hogy a két fél nem értett egyet, legyen szó akár pénzügyi, akár közösségi dolgokról. Abból, amit látunk, úgy tűnik, hogy Hamilton egyre kevesebbet akart dolgozni, és egyre több pénzt keresni, ez azonban általában nem így működik" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik