F1: a Mercedes vb-reményeinek máris vége – Villeneuve

Vágólapra másolva!
2022.03.29. 10:36
null
Villeneuve nem sok esélyt ad Hamiltonéknak idén (Fotó: Getty Images)
Az elmúlt két hétvégén lezajlott a 2022-es Formula–1-es idényének első két versenye és az elmúlt nyolc évben megszokottakkal ellentétben a Mercedes távolról sem olyan domináns erő, mint ahogy azt megszokhattuk. Az 1997-es év világbajnoka, Jacques Villeneuve úgy látja, idén már nem is lesz tényező a német istálló a világbajnoki címért folytatott harcban.

Az idei évre a Formula–1 a történetének egyik legjelentősebb szabályváltozásán esett át, aminek köszönhetően a korábbi években megszokott erősorrend alaposan felfordult: a konstruktőri világbajnoki címvédő Mercedes már korántsem számít olyan meghatározó erőnek: miközben a Ferrari feltámadt, és a két futamon négy dobogót szerezve vezeti a vb-pontversenyt, és maga Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is elismerte, jelenleg nincsenek a topcsapatok között.

2. SZAÚDI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Leclerc 1:30.772
2. szabadedzés: 1. Leclerc 1:30.074
MÁRCIUS 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Leclerc 1:29.735
Időmérő: 1. Pérez 1:28.200
MÁRCIUS 27., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Leclerc, 3. Sainz
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 10., 7.00Ausztrál Nagydíj, Melbourne
Április 24., 15.00 Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
Május 8., 21.00
Miami Nagydíj, Miami

„Nem hiszem, hogy jelenleg ott lennénk az élcsapatok között, ám az a célunk, hogy mielőbb visszakerüljünk az élbolyba” – idézte az osztrák szakembert a RacingNews365.com.

Nála is borúsabban látja a sorozatban nyolc konstruktőri világbajnoki címet begyűjtő istálló helyzetét 1997 világbajnoka, a kanadai Jacques Villeneuve, aki szerint az „ezüst nyilak” idén biztosan nem szerzik meg kilencedik vb-címüket.

„Nyilvánvaló, hogy a Mercedest letaszították a piedesztálról. Azt bátran kijelenthetjük, hogy az idén nem fognak a világbajnoki címért harcolni, sem egyéniben, sem konstruktőriben. Éveken át az esetleges gyengébb hétvégéiket álcázni tudták a szuper erőforrásukkal, ám ez most nincs meg. Érdekes lesz látni, hogy Toto Wolff és Lewis Hamilton hogyan reagál majd erre a helyzetre, mert egyikük sincs az ilyesmihez hozzászokva” – fogalmazott Villeneuve, aki kitért a csapatnál idén Valtteri Bottast váltó George Russellre is.

„Úgy gondolom, hogy George a Williamsnél töltött évek alatt pontosan azt a tapasztalatot gyűjtötte be, ami Lewisnak nincs meg, neki viszont igen. Lewisnak mindig is tökéletes autója volt, Russell viszont a mezőny egyik leggyengébb autójában ülve folyamatosan küzdött és harcolt a mezőnyben. Hamiltonnak soha nem kellett ezt tennie, mert annyival gyorsabb volt az autója” – idézte a kanadai világbajnokot a holland Formule 1 magazin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik