F1: a Mercedes pénzt adott volna, a Német GP szervezői nem kértek belőle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2015.03.22. 15:51
Amint arról korábban beszámoltunk, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) motorsport világtanácsa hivatalosan is törölte a Formula–1 idei versenynaptárából a Német Nagydíjat. A legfrissebb hírek szerint a Mercedes pénzügyi segítséget ajánlott fel a pálya üzemeltetőinek annak érdekében, hogy meg tudják rendezni a futamot, a támogatást azonban elutasították.
„A Német Nagydíj a Formula–1 egyik legrégebbi futama, és szerettük volna megoldani, hogy megrendezhessék – áll a német Mercedes közleményében. – A Mercedes-Benz tárgyalásokat folytatott a pálya üzemeltetőivel, és fel is ajánlott egy jelentősebb összeget annak érdekében, hogy a Hockenheimringen 2015-ben is legyen verseny, ám az ajánlatunkat sajnos nem fogadták el.”

A Német Nagydíjra eredetileg július 19-én került volna sor, így azonban ebben az időpontban nem lesz verseny, a 2015-ös program pedig 20 helyett 19 viadalból áll. Németországban 1960 óta
először nem rendeznek versenyt.

A németországi futamnak 2008 óta felváltva adott otthont a Hockenheimring és a Nürburgring, a megállapodás értelmében az idén utóbbinak kellett volna vendégül látnia az F1-es mezőnyt, ám az már január közepén kiderült, hogy a Nürburgringen – anyagi okokból – biztosan nem lesz futam. A Hockenheimring jelezte, hogy beugrana, de a feleknek végül nem sikerült megállapodniuk.


Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek