F1: A McLaren idén harcba szállhat a bajnoki címért – Hamilton

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 12:26
null
A McLaren vb-aspiránssá léphet elő a Mercedes-motorral? (Fotó: AFP)
A hétszeres Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton nem tartja kizártnak, hogy a McLaren a Mercedes-motorral harcba szállhat a 2021-es bajnoki címért.

 

Mint ismert, a McLaren 2014 után újra a Mercedes erőforrását fogja használni, amitől a fejlesztési korlátozások ellenére is előrelépést vár, hiszen a német motorok egyeduralkodónak számítanak a hibrid érában. A Mercedes gyári csapatával a szerződéshosszabbítását továbbra sem aláíró Lewis Hamilton is javulást vár a wokingiaktól, és azt sem tartja kizártnak, hogy a Daniel Ricciardo, Lando Norris párossal induló alakulatnak esélye lesz beleszólni a bajnoki címért folytatott harcba.

Nagyon boldoggá tett, hogy ilyen sokat sikerült előrelépnie a McLarennek, különösen a rengeteg változás után, és tudva, hogy idén már a mi motorunkkal száll harcba. Nagyszerű volt látni, hogy az idény végére felzárkóztak, és milyen jó autójuk volt, szóval idén talán esélyük nyílhat beleszólni a bajnoki címért folytatott harcba. Ha ez egy háromesélyes csapatbajnoki csatát eredményezne, fantasztikus lenne a rajongók számára" – osztotta meg a gondolatait az F1-ben a wokingi csapattal bemutatkozó és 2008-ban az egyéni címet nyerő Hamilton, aki a 2012-es idény végén távozott a Mercedeshez.

Az MCL35M kódjelet kapó 2021-es McLaren-Mercedesről február 15-én hull le a lepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik