F1: a McLaren hosszabbított Norrisszal – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.02.09. 11:59
null
Norris négyéves hosszabbítást írt alá a McLarennel (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren a hivatalos oldalán jelentette be, hogy brit versenyzőjével, Lando Norrisszal 2025 végéig meghosszabbította a szerződést.

 

Lando Norris a 2019-es Ausztrál Nagydíjon mutatkozott be a Formula–1-ben a McLaren színeiben. A debütálás meglehetősen jól alakult, hiszen a brit pilóta azonnal pontot szerzett, amit további sikerek követtek: egy évvel később harmadikként szelte át a célvonalat Spielbergben, amit tavaly további négy dobogós helyezés, valamint Oroszországban egy pole pozíció követett.

A csapat már a 2020-as Monacói GP-n jelezte, többéves szerződést kötött a brittel, s most hivatalosan is megerősítette, hogy további négy esztendővel, vagyis 2025 végéig meghosszabbítja az együttműködést Norrisszal.

„Egy csapat a benne dolgozó emberekről szól, és én imádom az itteni embereket, s otthon érzem magam a McLarennél. Ebben a csapatban nőttem fel, és részese vagyok a közös utazásunknak. A 2020-as idény nagy lépést jelentett nemcsak a pályafutásomban, hanem az istálló teljesítményében is."

„Érzem és látom a sok munkát, az elkötelezettséget, hogy a csapat olyan helyzetbe kerülhessen, hogy győzelmekért és bajnoki címért harcolhasson. Mindez nagy önbizalmat ad a jövőre nézve, szóval egyértelmű döntés volt, hogy a következő évekre meghosszabbítjuk az együttműködésünket” – áll az egyéni összetettet tavaly végül a hatodik helyen záró brit közleményében.

Norris csapattársa idén is Daniel Ricciardo lesz, aki tavaly ugyancsak többéves kontraktust írt alá az alakulattal, így a közeljövőben mindenképpen biztosítottá vált a McLaren pilótapárosa.

A wokingi gárda február 11-én, vagyis pénteken leleplezi le a 2022-es versenygépét, az MCL36-ost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik