F1: a McLaren Bahreinben már „feltekert” motorral versenyez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 14:11
A hét végi Bahreini Nagydíjon újabb nagy lépésre készül a McLaren. Azt követően, hogy a Kínai Nagydíjon Fernando Alonso és Jenson Button is célba ért, a Honda úgy döntött, hogy „feltekeri” a motorját.

„A Kínai Nagydíj részben csalódás volt, mert ahhoz, hogy más csapatokkal csatázzunk, a hibáik kellettek. Ugyanakkor az autókkal semmi hiba sem volt, ez hatalmas lépés, hiszen a megbízhatóság terén fejlődtünk – mondta Eric Boullier McLaren-versenyigazgató. – Ez kiváló hír, a következő lépés pedig az lesz, hogy a motor teljesítményét kevésbé korlátozzuk. Ettől nagy ugrást várunk. Régóta korlátozott minket a megbízhatatlanság, úgy tűnik, egyre kevésbé kell tartanunk tőle, és jöhet egy újabb nagy lépés. A Spanyol Nagydíjon pedig egy még újabb motort próbálunk ki.”

A Kínai Nagydíj pénteki edzésnapját követően Fernando Alonso arról beszélt, hogy a biztató edzéseredmények az időmérőn nem fognak visszaköszönni, mert amíg a riválisok megtehetik, hogy az időmérőn a motor programozását módosítva nagyobb teljesítményt érjenek el, ez a Hondánál még nem volt lehetséges.

„Nyilvánvaló, hogy a többi motorgyártó az időmérőn többet hoz ki a motorjából, mint a versenyen, de mi pontosan tudjuk, hogy mi maradt még a tarsolyunkban" – mondta Boullier.

Nagy kérdés, mire lesz képes a feljavított McLaren-Honda Bahreinben – talán mindkét autója túljut az időmérő első szakaszán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik