F1: a Marussia sokat vár a korábbi Renault-főnöktől

Vágólapra másolva!
2012.12.22. 10:34
A Formula–1-es Marussia-istálló Pat Symondstól várhatja azt a plusz lökést, amely a mezőny végéről a középcsapatok közé emelheti – legalábbis ez a véleménye Timo Glocknak, a csapat német pilótájának.

„Tudjuk, miben kell előrelépnünk, Pat jelenléte éppen ezért nagyon fontos lesz a versenyeken. Nagyon tapasztalt, világbajnoki címeket nyert Michael Schumacherrel és Fernando Alonsóval, pontosan tudja, mit kell tennünk annak érdekében, hogy jó döntéseket hozzunk a nagydíjhétvégéken – mondta Glock Symondsról, akit a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történt csalás miatt 2009 után eltiltottak az F1-től, és jövőre jár le az eltiltása. – Az eddigi közös munka nagyszerű volt, hasonló folytatást várok."

Symonds a 2008-as Szingapúri GP-n a Renault-istálló műszaki vezetőjeként azt találta ki, hogy ha Nelsinho Piquet Fernando Alonso korai boxkiállása után a falnak ütközik, a többiek szervizelése után a spanyol a biztonsági autó mögött az élre kerül, és jó esélye nyílik a győzelemre. A spanyol meg is nyerte a futamot, és csak egy évvel később, Piquet kirúgását követően derült fény a csalásra, amely miatt Symondsot és Flavio Briatore csapatfőnököt is eltiltották az F1-től.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik