F1: a Lotus a héten Jerezben „teszteli” új autóját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.05. 16:24
Pénteken és szombaton a dél-spanyolországi Jerezben próbálja ki Formula–1-es autóját a Lotus-istálló, amely a múlt héten nem vett részt a csapatok kollektív tesztjén, amelyet ugyanott tartottak meg.

A Lotus hivatalosan filmforgatás céljából fog körözni Jerezben – ezt mindegyik csapat megteheti az idén, kétszer 100 kilométer erejéig, a Pirelli demo abroncsain, amelyek rosszabb minőségűek, mint a versenyekre szánt gumik.

Ha a Lotus megteszi a 100, esetleg kétszer 100 kilométernyi távot, már előrébb fog tartani, mint a múlt héten négy napon át próbálkozó Red Bull, amely 92 kilométer megtétele után hagyta el a pályát.

Az asszimetrikus orrkúpjával már az autójáról közölt grafikával nagy felhördülést keltő Lotus tesztjének a Renault-nál is örülnek, a jerezi és a bahreini kollektív gyakorlás között ugyanis ellenőrizhetik, hogy beváltak-e a múlt héten rosszul működő hajtóműn végrehajtott módosítások. A német Auto Motor und Sport szerint a Red Bull, a Toro Rosso és a Caterham néhány mérnöke is jelen lesz a teszten, hogy együtt találják ki, miképpen lehet előrelépni a jelenlegi helyzetben.

A filmforgatási alkalmak közül az idén a jerezi teszt előtt a Mercedes, a Force India és a Toro Rosso is kihasználta az elsőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik