F1: a Honda már jövőre készül, Gaslyék emiatt a rajtrács végére kerülnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.28. 09:03
null
A Honda új motorral készült Szocsira (Fotó: AFP)
A Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso is büntetéssel kezdi meg a vasárnapi versenyt Szocsiban, Pierre Gasly és Brendon Hartley autójába ugyanis a Honda fejlesztései révén új erőforráselemek kerülnek be. Ezekkel a japán gyártó részben már a következő idényre tesztel.

 

Mint beszámoltunk róla,új erőforráselemeket kaphat Pierre Gasly és Brendon Hartley Szocsiban, ami miatt csak a rajtrács végéről rajtolhatnak a vasárnapi versenyen. Ezt azóta megerősítette a Honda, továbbá elárulta, hogy azért szerette volna már az oroszországi hétvége előtt beszerelni az új alkatrészeket a Toro Rosso autóiba, mert Szocsi után Szuzukába, a gyártó hazai versenyére látogat a mezőny, és nem szeretné, ha Gaslyéknak ott kellene ekkora hátrányból megkezdeniük a futamot.

Annyi továbbá szinte teljesen biztos, hogy nem csak Szocsiban kell erőforráselem cseréje miatti rajtbüntetéssel számolnia az olasz kiscsapatnak, a Honda ugyanis már részben a következő szezonra és a Red Bull-lal való együttműködésre készül, emiatt további új alkatrészek kerülhetnek be Gasly és Hartley autójába a hátralévő hétvégéken. Ez megéri a japán gyártó (és talán a Toro Rosso) számára még akkor is, ha a későbbi versenyeket is rajtbüntetéssel kezdhetik csak meg a Gaslyék.

Azt, hogy pontosan milyen fejlesztésekkel készült a Honda, egyelőre nem tudni, de a hírek szerint elsősorban új belső égésű motor kerül a Toro Rosso autóiba, amitől sokan nagy előrelépést várnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik