Tovább nő a Honda-erőforrások teljesítménye (Fotó: AFP)

 

A három motorgyártó közül a Mercedes az előző nagydíjon, Kanadában vetette be az idei első fejlesztését, miközben a Honda már a harmadik specifikációjú erőforrásának debütálására készül a 2019-es idény nyolcadik versenyhétvégéjén.

„A Paul Ricard-on vetjük be a harmadik specifikációjú erőforrásunkat Max Verstappen, Pierre Gasly és Danyiil Kvjat autójában – jelentette be a Honda technikai igazgatója, Tojoharu Tanabe.  – Az előző verzióhoz képest leginkább a belső égésű motor és a turbó területén történtek változtatások."

„A tesztpadunk adatai azt mutatják, nőtt a teljesítmény az előző specifikációjú erőforráshoz képest, de még nem tartunk a bajnokságot vezető motorgyártók szintjén. Ugyanakkor újabb lépést tettünk meg a jó irányba, a fejlesztés pedig folytatódni fog az idény hátralevő részében az egész cégünk erőforrásainak a felhasználásával" – tette hozzá.

A frissített motorkomponensek tehát a Red Bull-pilóták, illetve Kvjat kocsijába kerülnek be, az orosznak pedig 10 rajthelyes büntetéssel kell számolnia emiatt. A Toro Rosso másik versenyzője, Alexander Albon a korábbi verzióval folytatja.