Schumacherék önfeledt pillanatai 2005-ből (Fotó: AFP, archív)

 

 

„Sosem hibáztattam Istent a történtekért. Egyszerűen balszerencse volt. Nem is lehet ennél nagyobb balszerencséd az életben” – idézik Michael Schumacher feleségét a Bildnél. Corinna Schumacher felidézte, néhány órával a súlyos baleset előtt az F1-es világbajnok azt mondta neki „A hó nem ideális, elrepülhetnénk inkább Dubaiba.”

A Bild azt írja, az eddigi részletek alapján a Schumacher-film utolsó jelenetei azok, amelyek leginkább csillapíthatják a rajongók friss hírek utáni vágyát, amelyekből a legtöbb következtetést lehet levonni a klasszis jelenlegi állapotára.

„Együtt élünk, kezeljük, mindent megteszünk azért, hogy Michael jobban legyen és a lehető legjobban érezze magát, hogy érezze a családi törődést. Tiszta sor, minden nap hiányzik számunkra Michael – nemcsak számomra, hanem a gyerekei, a családja, az édesapja számára. De Michael itt van, másmilyen, de velünk van és ez erőt ad mindannyiunknak” – mondta a hétköznapokról Corinna Schumacher.

Az autóversenyző fiát, az F1-ben épp idén bemutatkozó Mick Schumachert is idézik. A Haas istállónál szereplő, 22 éves pilóta többek közt arról mesélt, „mindent odaadna azért”, ha F1-es tapasztalatairól részletekbe menően tudna beszélgetni édesapjával. „Kissé igazságtalan” – mondja a filmben Mick.

A Bild által idézett részekben Corinna arról is beszél, Michael Schumacher F1-es pályáját végigkövetve sosem volt benne félelem, nem aggódott, hogy férjével bármi „súlyos dolog történhet.” S valóban, az 1999-es silverstone-i lábtörését leszámítva komoly sérülése nem is volt autóversenyzőként.

Csakhogy, mint a cikk fogalmaz, őrangyalai 2013 decemberében néhány pillanatra elhagyták őt. „Élnünk kell az életünket. Fontos, hogy mi is, és ő is tovább tudja élvezni a magánéletét – amennyire csak lehetséges. Michael mindig megvédett minket, most mi védjük Michaelt” – zárul a feleség szavaival az újságcikk.

A Schumacher-film világpremierjét szeptember 15-ére tervezik.