F1: a Haas megtalálta Mick Schumacher utódját – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.11.15. 09:53
null
„Hülkenback…” (Fotó: AFP)
Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint a Formula–1-ben szereplő Haas csapata kedden hivatalosan is bejelentheti, hogy a 2023-as idényben Mick Schumacher helyett Nico Hülkenberg vezeti a csapat egyik autóját.

A Formula–1 mezőnyében egyelőre a Haas az egyetlen csapat, amelyik még nem árulta el, hogy kik vezetik a jövő évi autóikat. Az már biztos, hogy az egyik autó volánjánál Kevin Magnussent láthatjuk jövőre, ám a másik ülés tulajdonosa még ismeretlen – legalábbis hivatalosan, a szaksajtó értesülései szerint ugyanis Mick Schumacher helyét jövőre Nico Hülkenberg veheti át.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke az elmúlt hétvégén rendezett Brazil Nagydíj során annyit már elárult, hogy a döntés megszületett Magnussen jövő évi csapattársa kilétét illetően, s még a hétvégi Abu-dzabi Nagydíj előtt hivatalos bejelentést is tesznek róla.

Elsőként német lapok számoltak be róla hétfőn – aztán sorban a nemzetközi szaklapok is –, hogy minden jel arra mutat, hogy Mick Schumachertől megválik a Haas és Nico Hülkenberg foglalja el a helyét, aki így 35 évesen térhet vissza a mezőnybe és három év után teljesíthet újra teljes idényt.

A 2010 óta tartó F1-es pályafutása során Hülkenberg eddig 181 versenyen indult, ám a 2019-es idény vége óta csupán öt nagydíjon vett részt. Előbb 2020-ban három versenyen szállt be a Racing Pointhoz, majd idén év elején két futamon pótolta Sebastian Vettelt az Aston Martinnál.

Mindez azt jelentheti, hogy Schumachernek egyedüli reménye az F1-es pályafutása folytatására versenyzőként, hogy a Williamshez korábban már bejelentett amerikai Logan Sargeant mégsem szerzi meg az F1-es szuperlicenchez szükséges pontokat az F2 hétvégi idényzáróján, s így nem ülhet be az idei év végén távozó Nicolas Latifi helyére. Ha ez nem jön össze, és Sargeant lesz a Williams másik versenyzője Alexander Albon mellett jövőre, akkor Schumacher esetleg tesztversenyzőnek szerződhet valahová – itt a Mercedes és a Red Bull lehet az ő esetében a befutó.

Hülkenberg feltételezett érkezését Mick Schumacher helyére egyébként némiképp ironikussá teszi, hogy amikor 2010-ben megérkezett a Formula–1-be, akkor sokan az „új Schumachernek” kiállították ki, ám most mégis úgy fest, ő lehet a hétszeres világbajnok fiának utódja…

A 2023-AS RAJTLISTA
rajtszámnév (nemzetiség)csapatmotor
1Max VERSTAPPEN (holland)Red Bull Red Bull
11Sergio PÉREZ (mexikói)Red Bull Red Bull
44Lewis HAMILTON (brit) MercedesMercedes
63George RUSSELL (brit)MercedesMercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol) Ferrari Ferrari
16Charles LECLERC (monacói)FerrariFerrari
14
Fernando ALONSO (spanyol)Aston Martin Mercedes
18Lance STROLL (kanadai)Aston MartinMercedes
23Alexander ALBON (thaiföldi)
WilliamsMercedes
??
Logan SARGEANT (amerikai)
WilliamsMercedes
10
Pierre GASLY (francia)AlpineMercedes
31Esteban OCON (francia)AlpineMercedes
22Juki CUNODA (japán)AlphaTauriRed Bull
??
Nick DE VRIES (holland)
AlphaTauriRed Bull
20Kevin MAGNUSSEN (dán)HaasFerrari
??
?
Haas Ferrari
4
Lando NORRIS (brit)McLarenMercedes
81
Oscar PIASTRI (ausztrál)
McLarenMercedes
77Valtteri BOTTAS (finn)Alfa RomeoFerrari
24
CSOU Kuan-jü (kínai)Alfa RomeoFerrari

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik