F1: a Haas bejelentette a Mick Schumacher helyére lépő versenyzőt

Vágólapra másolva!
2022.11.17. 09:08
null
Hülkenberg visszatér (Fotó: Getty Images)
A Haas Formula–1-es istállója csütörtökön reggel bejelentette, hogy Nico Hülkenberg lesz Kevin Magnussen csapattársa jövőre Mick Schumacher helyett. Az amerikai csapat csütörtökön reggel előbb Schumacher menesztéséről tett bejelentést, majd közölte, hogy a 35 éves német lesz honfitársa utódja jövőre.

Kedden nemzetközi sajtóhírek arról számoltak be, hogy a Formula–1-ben szereplő Haas istállója nemcsak meneszti a héten Mick Schumachert, hanem ki is nevezi a német autóversenyző utódját. Ez az előzetesen vártnál ugyan később, csak csütörtökön reggel történt meg, de végül hivatalossá vált: az elmúlt két idényt az amerikai csapatnál töltő német versenyző helyét honfitársa, a 35 éves Nico Hülkenberg veszi át jövőre, aki legutóbb 2019-ben teljesített komplett idényt az F1-ben, akkor a Renault pilótájaként, s az elmúlt három évet az Aston Martin illetve jogelődje a Racing Point istállójánál töltötte harmadik számú versenyzőként, s beugróként összesen öt alkalommal szerepelt F1-es nagydíjon.

Hülkenberg pályafutása során összesen 181 futamon indult a Formula–1-ben, s eközben 2015-ben diadalmaskodott a Le Mans-i 24 órás versenyen a Porschéval. A száguldó cirkuszban valódi kultusz övezi a rajongók körében, miután a sportág történetében kétes dicsőséggel felérő rekordot mondhat magáénak: ő tartja a legtöbb, dobogós helyezés nélkül befejezett futam rekordját.

Hülkenberg 2010-ben még a Williams istállónál mutatkozott be a Formula–1-ben, s ugyan első évében a Brazil Nagydíjon megszerezte pályafutása máig egyetlen pole pozícióját, később nem követték hasonló jó eredmények szereplését, pedig bemutatkozása előtt úgy harangozták be, mint aki a hétszeres világbajnok Michael Schumacher örökébe léphet a német F1-es versenyzők közül.

Nos, a jelek szerint pályafutása végére csak sikerült Schumacher örökébe lépnie, ám minden bizonnyal ő sem gondolta volna, hogy valójában a sportági legenda fiának utódja lesz…

 


Hülkenberg szerződtetésének bejelentésével egyébként – legalábbis papíron – minden ülés elkelt a következő idényre. Egyedül a Willaims újonca, Logan Sargeant szereplése bizonytalan, mivel neki még jelenleg nincs az F1-es szerepléshez elegendő pont a szuperlicencén, ám az F2-es versenysorozat idényzáróján, a hétvégi, Abu-dzabi Nagydíjon még begyűjtheti a hiányzó pontokat.

A 2023-AS RAJTLISTA
rajtszámnév (nemzetiség)csapatmotor
1Max VERSTAPPEN (holland)Red Bull Red Bull (Honda)
11Sergio PÉREZ (mexikói)Red Bull Red Bull (Honda)
44Lewis HAMILTON (brit) MercedesMercedes
63George RUSSELL (brit)MercedesMercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol) Ferrari Ferrari
16Charles LECLERC (monacói)FerrariFerrari
14
Fernando ALONSO (spanyol)Aston Martin Mercedes
18Lance STROLL (kanadai)Aston MartinMercedes
23Alexander ALBON (thaiföldi)
WilliamsMercedes
??
Logan SARGEANT (amerikai)
WilliamsMercedes
10
Pierre GASLY (francia)AlpineRenault
31Esteban OCON (francia)AlpineRenault
22Juki CUNODA (japán)AlphaTauriRed Bull
??
Nick DE VRIES (holland)
AlphaTauriRed Bull
20Kevin MAGNUSSEN (dán)HaasFerrari
27
Nico HÜLKENBERG (német)
Haas Ferrari
4
Lando NORRIS (brit)McLarenMercedes
81
Oscar PIASTRI (ausztrál)
McLarenMercedes
77Valtteri BOTTAS (finn)Alfa RomeoFerrari
24
CSOU Kuan-jü (kínai)Alfa RomeoFerrari

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik