F1: a Ferrarinál nem sok jóra számítanak, amikor végre elindul az idény

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.04.30. 14:06
null
A Ferrarinál akadtak gondok a barcelonai teszteken (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány miatti leállás nem azt jelenti a Formula–1-es csapatok számára, hogy több idejük van a lehető legjobb autóval előállni, amikor végre elkezdődhet az idény, és ezzel a Ferrarinál is tisztában vannak. Sebastian Vettel és Charles Leclerc több tényezőt is megemlített, ami nem könnyíti meg a maranellói alakulat dolgát.

 

Nem alakult éppen zökkenőmentesen a téli tesztidény a Ferrari számára, február vége óta ráadásul egyik csapat sem hajthatott pályára a mezőnyből. Sebastian Vettel felhívta a figyelmet arra, hogy a kialakult helyzet nem azt jelenti, hogy több idejük maradt az autó fejlesztésére, hiszen mint sok más vállalkozás világszerte, az F1-es csapatok gyárai is leálltak, így az autókon nemigen hajtottak végre módosításokat az utóbbi két hónapban.

„Még tart a korlátozás, és nem tudjuk, hogy sok vállalat mikor nyithat ki újra. Bármikor is állhatunk munkába megint, már biztonságos lesz, viszont ez az idő nem arra szolgál, hogy fejlesszük az autót. Le kellett állnunk, és meg kellett tennünk a megfelelő óvintézkedéseket. Arra számítok, hogy ugyanolyan helyzetben leszünk, mint amikor befejeztük a tesztelést” – vélekedik Vettel.

Charles Leclerc abban bízik, hogy a Ferrari az idén is képes lesz sok újítással előrukkolni a szezon közbeni fejlesztési versenyben, ám azzal is tisztában van, hogy a megváltozott menetrend miatt erre nem lesz annyi idejük és lehetőségük, mint korábban.

„Nehéz megítélni, hol állunk, mert szenvedtünk egy kicsit a tesztek alatt, így fel kell kapaszkodnunk a többiek szintjére – mondta a monacói pilóta. – Azt, hogy képesek leszünk-e rá, nem tudom, de tavaly sokat fejlődtünk a szezon közben. Ez mindenkinek nehéz idény lesz, hiszen amikor végre elkezdjük, nem igazán állunk le a végéig. Nem lesznek szünetek, amelyek alatt jobbá fejleszthetjük az autót, mint mások, ezért úgy vélem, hogy a pályán zajló munka sokkal fontosabb lesz, mint az elmúlt években, hiszen sok időt töltünk majd a pályán.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik