F1: a Ferrarinál nem lesz első számú versenyző

Vágólapra másolva!
2019.12.21. 17:12
null
A következő idény elején nem lesz első számú pilóta (Fotó: AFP)
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, a következő idényben teljesen szabad lesz a verseny Sebastian Vettel és Charles Leclerc között.

 

A Ferrari-pilóták között nagy volt a rivalizálás idén, hiszen míg a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel a vezérpilóta státuszát igyekezett megtartani, Charles Leclerc pont azt szerette volna bizonyítani, képes ő is betölteni ezt a szerepkört. A maranellóiak év elején kimondottan a tapasztaltabb németet részesítették előnyben, ám az év előrehaladtával a monacói lépett előrébb a remek teljesítményével.

„Úgy érkezünk meg Ausztráliába, hogy szabad lesz a verseny közöttük, nem lesz első számú pilótánk – kezdte a csapatfőnök, Mattia Binotto. Az év elején még más volt a helyzet, hiszen volt egy fiatal, illetve egy tapasztalt versenyzőnk. Nem volt egyszerű, Kínában is csapatsorrendet alkalmaztunk, s ez utólag nézve nem volt helyes döntés”

„Jövőre azonban erősebbek lehetünk. Már minden futam előtt leülünk a versenyzőkkel, és megvitatjuk a különböző forgatókönyveket” – tette még hozzá a svájci.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik