Binotto és Vettel tisztában van azzal, hogy a Ferrari eddig nem áll túl fényesen (Fotó: AFP)

 

A tavalyi idény sem éppen úgy sikerült a Ferrari számára, ahogyan azt szerette volna, a 2020-as szezont megelőző tesztidényt követően azonban talán még több a kérdőjel a maranellóiaknál. Az erőviszonyokat tekintve eddig a Mercedes tűnik az idei év favoritjának, ezért már most felmerült, hogy talán jobban járna a Ferrari, ha a riválisoknál hamarabb kezdené a felkészülést 2021-re – ezzel beáldozva az előttünk álló idényt.

Mattia Binotto egyelőre nem hiszi, hogy ennyire rossz lenne a helyzet a Ferrarinál, de elismerte: eljöhet az a pont a közeljövőben, amikor ezt is számításba kell venniük.

„A teljesítményünk egészén javítanunk kell. Ott van az erőforrás, de még a beállítások is, szóval nem hiszem, hogy van olyan rész, amire önmagában koncentrálnunk kell, egyszerűen minden részlegnél ez a helyzet – mondta Binotto. – Az, hogy 2020-as szezonkezdet milyen hatással lesz 2021-re, jó kérdés. Az idény kezdetekor egyértelműen erre az évre koncentrálunk, hiszen már megértettük az autó működését, és tisztában vagyunk a gyengeségeivel. Remélhetőleg ezeket olyan gyorsan meg tudjuk oldani, amennyire csak lehet.”

„Ha néhány verseny után úgy véljük, hogy a lemaradásunk túl nagy, akkor megfontolhatjuk a váltást. Most viszont még túl korán van ehhez, hiszen csak néhány tesztnapon vagyunk túl. Jelenleg tartjuk magunkat a tervünkhöz 2020-szal és 2021-gyel kapcsolatban.”

Sebastian Vettel egyelőre nem aggódik a Ferrari teljesítménye miatt, és felhívta a figyelmet arra, hogy még közel sincs oka senkinek sem temetni a maranellóiak idei esélyeit.

„Ha most megnézzük az erőviszonyokat, a Mercedes van az élen. Minden alkalommal, amikor pályára hajtanak, meglehetősen gyorsak, miközben a többieknek még van hová fejlődniük. Kíváncsi vagyok, hogy Ausztráliában hogyan fogunk teljesíteni, jelenleg viszont egyértelmű, hogy nem keltjük a legjobb benyomást. Nem aggódom, de ha a Ferrari lemaradt, akkor egyszerűen lemaradt. Azt viszont, hogy tényleg így van-e, csak pár hét múlva tudjuk meg” – szögezte le a négyszeres világbajnok.