F1: A Ferrari végre mindkét versenyzőjére számíthat – Binotto

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.29. 10:06
null
Leclerc határozott javulásról beszélt, de tudja, még hosszú út áll a Ferrari előtt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto értékelte az idénynyitó Bahreini Nagydíjat, és kijelentette végre két versenyképes versenyzőre is számíthat, amivel némileg odaszúrt a maranellóiaktól tavaly elküldött Sebastian Vettelnek is.

 

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:31.394
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.847
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.577
Időmérő: 1. Verstappen 1:28.997
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

A Ferrari a negyedik helyet foglalja el a konstruktőri tabellán, miután Charles Leclerc a 6., míg az újonnan érkező Carlos Sainz Jr. a 8. pozícióban látta meg a kockás zászlót Bahreinben. A riválisok már a szombati időmérőt követően is elismerően beszéltek a maranellói istállóról, s a csapatfőnök, Mattia Binotto is jó kezdésként könyvelte el a 2021-es nyitányt, illetve némileg odaszúrt az alakulattól tavaly elküldött Sebastian Vettelnek is.

Ez egy jó kiindulási pont. Carlos már most nagyon jól dolgozik együtt Charles-lal. Végre mindkét versenyzőnkre számíthatunk, és a tudat, hogy mindannyian számíthatunk egymásra, nagyon fontos, hiszen hatással van a csapatszellemre is. Most már a többi csapat ellen harcolunk, a pilótáink akkor lesznek ellenfelek, amikor visszatérünk az élre" – jelentette ki a Sky Italiának.

Nem tudom, hogy a Red Bull és a Mercedes mit fog tenni. Nekünk azonban nehéz lesz dobogós helyezésekért küzdeni, hiszen erősebbek nálunk. A mi célunk a konstruktőri harmadik pozíció lehet, és ehhez a McLarennel kell harcolnunk" – fogalmazta meg a Ferrari idei célkitűzését.

A negyedik helyről elrajtoló, s hatodikként befutó Leclerc is elégedetten nyilatkozott, ugyanakkor elismerte, hosszú út áll még előttük.

„Határozottan jobban teljesítettünk most itt, mint tavaly, de még hosszú út áll előttünk. A McLaren jelenleg gyorsabb nálunk, Lando Norris nagyon jó tempót diktált, mint ahogyan a Red Bull és a Mercedes is, ez a két alakulat külön ligában van. Ugyanakkor sokkal optimistább vagyok most, mint tavaly voltam, ha megnézzük, mennyit léptünk előre, egyáltalán nem fest rosszul a helyzet. Most folytatnunk kell a kemény munkát"– összegezte csapata helyzetét a monacói.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik