F1: a Ferrari elnöke szerint évek kemény munkája érik most be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 15:20
null
John Elkann (Fotó: AFP)
Több évnyi kemény munka fizetődik most ki a Ferrari Formula–1-es csapatánál John Elkann, az olasz sportautógyártó cég elnök-vezérigazgatója szerint.

 

A cégvezető szerdán, a Ferrari részvényeseinek éves találkozóján beszélt arról, hogy az idei F1-es idény az ő szempontjukból „igazán izgalmasan” alakul.

„Két évvel ezelőtt azt mondtuk, nagyon keményen kell dolgoznunk ahhoz, hogy újra versenyképesek legyünk, és most a szurkolóinkhoz hasonlóan magam is nagyon elégedett vagyok, hogy a legmagasabb szinten tudunk versenyezni – jelentette ki Elkann. Hozzátette: – A szezon csak most kezdődött és az F1-ben mindig nagyon kemények az ellenfelek, ezért fáradhatatlanul kell tovább dolgoznunk, valamint a legjobb tudásunk szerint kell folyamatosan optimalizálni a teljesítményünket”.

Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője az idény eddigi három futamából kettőt megnyert és 34 pontos előnnyel áll az élen a világbajnoki pontversenyben.

A maranellói istálló a konstruktőrök között 2008-ban, míg egyéniben a finn Kimi Räikkönen révén 2007-ben volt legutóbb vb-győztes. Tavaly és tavalyelőtt egyetlen futamot sem tudott nyerni, 2020-ban hatodik lett az istállók vb-pontversenyében, amely 1980 óta a legrosszabb eredménye. Az idei évben bevezetett szabálymódosításoknak megfelelően megépített vörös-fekete versenyautó gyorsnak és megbízhatónak is tűnik, így most a csapatok rangsorát is a Ferrari vezeti 39 pontos előnnyel a címvédő Mercedes előtt.

A Formula–1-es vb a 23 futamosra tervezett idény negyedik fordulójával, az imolai Emilia-romagna-i Nagydíjjal folytatódik jövő hétvégén. Ez a helyszín a Ferrari egyik hazai versenye, a pályát a céget alapító Enzo Ferrariról és fiáról, Dinóról nevezték el.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik