F1: A Ferrari elérheti a konstruktőri harmadik helyet – Leclerc

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 13:04
null
Leclerc szerint a Ferrari többet lépett előre, mint a többi csapat (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc szerint a maranellóiak számára teljesíthető célkitűzés a konstruktőri harmadik helyezés. A pilóta ugyanakkor rámutatott, nem fektethetnek túl nagy hangsúlyt az idei évre.

 

A Ferrari a hatodik helyen zárta a 2020-as évet, a mostani kiírást azonban határozottan jobb formában kezdte, hiszen azt követően, hogy végig versenyben volt régi riválisával, a McLarennel, kettős pontszerzéssel távozhatott a bahreini nyitányról. A maranellóiak monacói versenyzője, Charles Leclerc úgy érzi, megcélozhatják a konstruktőri harmadik pozíciót, de kiemelte, tudván, hogy jövőre érvénybe lépnek a nagy szabályváltoztatások, nem fektethetnek túl nagy hangsúlyt az idei esztendőre.

1. EMILIA-ROMAGNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 16., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:16.564
2. szabadedzés: 14.30–15.30
ÁPRILIS 17., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.00–12.00
Időmérő: 14.00–15.00
ÁPRILIS 18., VASÁRNAP
A verseny (63 kör, 309.049 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Erre az évre reálisan azt a célt tűzhetjük ki, hogy a Red Bull és a Mercedes mögött végezzünk. Velük nehéz lesz felvenni a versenyt, hiszen túl nagy hátrányban vagyunk hozzájuk képest. Ugyanakkor négy-öt csapattal harcban vagyunk a konstruktőri harmadik helyért, szóval szoros csata lesz, de ha mindent tökéletesen csinálunk, akkor úgy érzem, elérhető" – fogalmazta meg a Ferrari idei célkitűzését.

A mostani kocsi határozott előrelépést jelent. Bahrein megmutatta, hogy többet javultunk tavalyhoz képest, mint más alakulatok, ami pozitívum. Ugyanakkor még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Minden erőnkkel azért dolgozunk, hogy visszatérjünk, és újra harcolhassunk a győzelemért. Ha viszont az előző évhez viszonyítunk, akkor jó munkát végeztünk, és így kell folytatnunk" – magyarázta a monacói, majd rámutatott, a csata közben nem szabad hagyniuk, hogy elterelődjön a figyelmük a 2022-es felkészülésről.

„A csapat mentalitása rendben van, és nem hiszem, hogy a konstruktőri harmadik helyért folytatott küzdelem túlságosan elterelné majd a figyelmünket. Mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy sokkal többet nyerhetünk azzal, ha megfelelően felkészülünk 2022-re, mivel az új autókat sokkal tovább fogjuk majd használni, és erre fel kell készülnünk, amennyire csak lehet."

Leclerc 232 ezredes hátránnyal a negyedik, míg csapattársa, Carlos Sainz Jr. szűk háromtizedes lemaradással a hatodik pozícióban nyitott az Emilia-romagnai Nagydíj első szabadedzésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik