F1: A célom, hogy nyerjek valahogy – Hamilton

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 13:05
null
Hamilton merész kijelentést tett (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes hétszeres világbajnokát meglepte az autója teljesítménye a Spanyol Nagydíj időmérőjén, és a negyedik rajkockából megcélozta a győzelmet.

 

 

 

Lewis Hamilton meglehetősen lesújtóan nyilatkozott péntek este az esélyeiről, és attól tartott, hogy még a Q3-ba jutás is nehézséget okozhat a számára az időmérőn. A hétszeres világbajnok alatt azonban szombat délután életre kelt a W14-es, és sokáig úgy tűnt, az első sorba kvalifikálhatja magát, ám az utolsó gyors körén hibázott, aminek következményeként az ötödik helyre szorult vissza, és csak Pierre Gasly büntetése révén várhatja a negyedik rajkockából a piros lámpák kialvását.

53. SPANYOL NAGYDÍJ
JÚNIUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.606
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.907
JÚNIUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.664
Időmérő: 1. Verstappen 1:12.272
JÚNIUS 4., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 307.236 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 9. 16.00
Brit Nagydíj, Silverstone

A brit versenyzőben vegyes érzelmek kavarogtak az időmérő után, hiszen amellett, hogy úgy érezte, nem sikerült kihoznia a maximumot az eredmény szempontjából, kifejezetten biztatónak vélte a Mercedes teljesítményét.

„Érdekes volt, mert az időmérőn arra gondoltam, hogy a pokolba, pénteken még azt mondtam, hogy be sem fogok jutni a Q3-ba, és kiszorulok az első tízesből. Lényegében rácáfoltam a saját szavaimra. Nagyszerű volt, és igazán lelkesítő, hogy ilyen versenyképesek vagyunk. El sem hittem, hogy egy ponton a legjobb háromba kerülésért harcolunk!” – kezdte az értékelést, majd kitért az utolsó Q3-as körére is.

„Nyilvánvalóan az utolsó köröm nem volt álomkör, lényegében egészen a 10-es kanyarig a második helyen álltam, ám ott megcsúsztam, és elvesztettem két tizedet. Egyrészről csalódott vagyok, másrészről viszont nagyon hálás vagyok azért, hogy harcba szállhattunk, és megvolt a tempónk" – jelentette ki, majd felelt arra a kérdésre is, milyen eredményt céloz meg. Hamilton merész kijelentést tett.

A célom, hogy nyerjek valahogy. Erre fogok törekedni, miközben a kereket lekoptatom az autóról. Megpróbálok a lehető legmagasabbra törni” – tette hozzá a Spanyolországban eddig összesen hat győzelmet szerző, és ezzel a rekordot Michael Schumacherrel közösen tartó brit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik