F1: a Caterham Monzában újabb újoncot vethet be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.24. 12:43
Az F1-es Caterham-istálló vezetői még nem tudják, ki lesz Marcus Ericsson csapattársa a két hét múlva sorra kerülő Olasz Nagydíjon. Belgiumban a német André Lotterer ül Kobajasi Kamui autójában, de Monzában két fiatal spanyol közül választhatnak.

Lottererrel csak a Belga Nagydíjra szól a csapatmegállapodása, de koránt sem biztos, hogy az idény hátralévő versenyein Kobajasi vezethet.

A júliusban tulajdonosváltáson átesett csapat két fiatal spanyollal tárgyal, a Formula Renault 3.5 széria első két helyezettjével, Carlos Sainz Jr.-ral és Roberto Merhivel. Utóbbi a spanyol Movistar TV-nek elmondta, már járt a csapat szimulátorában, míg Sainz a Red Bull közvetítésével kerülhet a csapathoz, ugyanúgy ahogy 2011-ben Daniel Ricciardo a HRT-hez (ott is Colin Kolles volt az egyik vezető, mint most a Caterhamnél).

A szabályzat szerint egy idényben egy csapatnál legfeljebb négy versenyző indulhat futamon, de a két spanyollal a Caterhamnél ötre nőhet a létszám, amihez az FIA és a többi csapat beleegyezésére is szükség lenne. A WSR naptára az idény hátralévő részében nem ütközik az F1-es menetrend dátumaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik