F1: A biztonsági autó nélkül is meglett volna a dobogó - Räikkönen

Vágólapra másolva!
2013.10.06. 10:25
Kimi Räikkönen lett a második a Dél-koreai Nagydíjon, a kilencedik helyről rajtoló finn pedig azt nyilatkozta, hogy akkor is elérte volna ma a pódiumos helyek valamelyikét, ha a biztonsági autónak nem kellett volna bejönnie verseny közben. Csapattársa, Romain Grosjean állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A francia pilóta elismerte, hogy a verseny vége felé hibázott, ezért tudta őt megelőzni csapattársa.

„Minden rendben volt. Azt hiszem, a rajtot követően veszítettem egy helyet, az autó pedig egész hétvégén alulkormányzott volt, ezért figyelnem kellett az első kerekeimre, hogy ne kopjanak el. Aztán forgalomba kerültem, de akkor is elértük volna a dobogót, ha nem jön be a biztonsági autó” – nyilatkozta Räikkönen. Räikkönen.

„Élvezetes verseny volt, jól rajtoltunk, és ugyan nagy kihívást jelentett, de közel tudtunk maradni a Red Bullhoz. Elkövettem egy pici hibát, emiatt Kimi meg tudott előzni, én rontottam. De újra sikerült dobogóra állnunk, ami örömteli” – árulta el Grosjean a verseny leintését követően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik