Öt nappal azután, hogy Rosberg világbajnokként szelte át a célvonalat Abu-Dzabiban, visszavonult (Fotó: AFP)

 

Ha valaki, akkor Nico Rosberg tudhatja, milyen nehéz Lewis Hamilton ellen, és mit érezhet jelenleg Max Verstappen akkor, amikor kikap a hétszeres világbajnoktól. A 2016-os vb-győztes néhány nappal a diadala után be is jelentette a visszavonulását, de nemrégiben felelevenítette a legnehezebb pillanatokat azon időből, mielőtt végre sikerült legyőznie Hamiltont.

„Akkor úgy gondoltam, hogy talán túl kedves vagyok ahhoz, hogy világbajnokságot nyerjek a könyörtelen Lewis ellen – emlékezett vissza Rosberg. – Zsinórban három évben kaptam ki tőle, ami a harmadik alkalommal különösen fájdalmas volt. Akkor bezárkóztam a hotelszobámba, és emlékeztettem magam arra, hogy pokolian keményen kell nyomnom ellene. Ettől megnőtt a motivációm, és jobban koncentráltam.”

Rosberg arra is kitért, hogy mibe került számára a visszavonulás, hiszen rengeteg pénztől esett el amiatt, hogy felbontotta a szerződését a Mercedesszel.

„El akartam kerülni a kiégést és azt, amikor már nem kellek a csapatoknak. Viszont emiatt százmillió dollárról mondtam le. Másfajta életre vágytam. Nem lehet rugalmas az időbeosztásod, amikor versenyzel. Ez volt a legjobb döntés a családom számára, és egy pillanatig sem gondoltam a pénzre” – vallotta be az egyszeres világbajnok.

Rosberg arra is felhívta a figyelmet, hogy nemcsak Hamiltontól, hanem az őt támogatóktól kapott negatívumokkal is meg kellett küzdenie azokban az években.

„Két csapat volt, Nicóé és a Hamilton-rajongók. És az utóbbiak persze mindannyian ellenem voltak. Egyszer néhány négyéves lány állt előttem az apukáikkal, és elkezdtek pfújolni és lehajtott hüvelykujjal mutogatni rám. Az apukáik azt mondták nekik, hogy rossz ember vagyok, ezért tették ezt” – mesélte Rosberg a The Timesnak.