E-sport: „Üss ki mindenkit” – Norris telefonált, Verstappen segített

Vágólapra másolva!
2020.03.23. 15:09
null
Norris ellopta a show-t a virtuális Bahreini Nagydíjon (Fotó: AFP)
A McLaren versenyzője, Lando Norris is részt vett a vasárnapi virtuális Bahreini Nagydíjon, amelyen az 5. helyen végzett, ám nem a versenyzésével sokkal inkább az ökörködésével hívta fel magára a figyelmet, s lopta el teljesen a show-t.

A fiatal brit versenyző már régóta versenyez a virtuális világban, és futamait rendszeresen élőben közvetíti a Twitchen. Ez a vasárnapi virtuális Bahreini Nagydíj közben sem történt másképp, ami meglehetősen mókás pillanatokat szült.

Több mint százezren láthatták és hallhatták, ahogyan Norris felhívta többek között a McLaren ügyvezető igazgatóját, Zak Brownt, márkatársát, Carlos Sainz Jr.-t, az ugyancsak nagy szimulátoros F1-es versenyzőtársát, Max Verstappent, illetve a Williams brit pilótáját, George Russellt is, miután az időmérőn megtréfálta a technika, aminek eredményeképp biztossá vált, az utolsó helyről kénytelen rajtolni.

A Red Bull hollandja például „remek" tanácsokkal állt elő, miután a brit megosztotta vele, mi a helyzet.

„Nem lepődtem meg – kezdte Verstappen, majd elmondta ő mit tenne. – Először is kapcsold ki a gépet, és inkább nézd az egészet – jelentette ki, amit hangos nevetés követett. A holland azonban nem állt meg itt, újabb ötletekkel hozakodott elő. – Ne fékezz az 1-es kanyarnál, üss ki mindenkit, tegyél meg egy kört rükvercben, majd teljes sebességgel menj neki a bokszutca falának."

A Red Bull pilótáját csapattársa, Sainz követte, aki először azt sem tudta, kivel beszél, majd komolyabbra vette a figurát, és azt tanácsolta a britnek, jusson át biztonságban az 1-es kanyaron, és akkor biztosan a top 12-ben találja magát.

Norris következő kiszemeltjei a McLaren versenymérnökei voltak, de a csapat ügyvezető igazgatóját is tárcsázta, s végül „áldozatául" esett Russell is. A wokingiak fiatalja nem köntörfalazott, és azonnal kijelentette, azért hívta őt, mert egy olyan személlyel akart beszélni, aki tavaly a legtöbb tapasztalatot gyűjtötte arról, milyen is, ha a mezőny végéről kell rajtolni…

A teljes videó Norris telefonbeszélgetéseiről:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik