E-sport: Albon és Leclerc nagy csatáját hozta a virtuális F1-es GP

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 20:28
null
A nagy adok-kapok végén Albon örülhetett (Fotó: AFP)
Alexander Albon nyert a Formula–1 e-sport virtuális nagydíjsorozatának negyedik versenyén, mögötte George Russell és Charles Leclerc végzett az első hármasban. Az interlagosi pálya vonalvezetésén rendezett esemény ezúttal is látványos csatákat és sok balesetet hozott.

 

Az interlagosi pálya vonalvezetésén folytatódott a Formula–1 e-sport virtuális nagydíjsorozata, hiszen a zandvoorti nyomvonal még nem szerepel az F1 2019 játékban, s a meghirdetett szavazáson a rajongók a brazil helyszínre adták le a legtöbb voksot a szuzukai, az austini, illetve a mexikói pályával szemben.

A Red Bull azért tett egy kis kiruccanást Hollandiában:

Aston Martin Red Bull Racing on Twitter

There's no #DutchGP this weekend but we're still taking you on a Dutch Road Trip! Watch this space... https://t.co/eK8UuzQadT

Az elhalasztott Holland Nagydíj eredeti időpontjában megrendezett eseményre összesen hat aktív versenyző adta le a nevezését: az előző két futamon pole pozíciót és győzelmet szerző Charles Leclerc, a monacóival Kínában nagyot csatázó Alexander Albon, az Alfa Romeo olasz pilótája, Antonio Giovinazzi, a technikai problémák miatt a versenyekből rendre kimaradó Lando Norris, illetve a Williams párosa, George Russell és Nicholas Latifi.

Az egyéb kategóriában versenyzők névsorát erősítette továbbá a Haas két tartalék és tesztpilótája, Louis Delétraz (Haas) és Pietro Fittipaldi (Haas), az idén a Formula–3-ban induló David Schumacher (Racing Point) és Enzo Fittipaldi (Ferrari), a ralibajnok Petter Solberg (Renault), a Formula E-ben szereplő Stoffel Vandoorne (Mercedes), a Mercedes fejlesztő versenyzője, Esteban Gutiérrez (Mercedes), az F2-ben induló Christian Lundgaard (Renault), illetve a tavalyi spái F2-es futamon súlyos balesetet szenvedő Juan Manuel Correa (Alfa Romeo).

Rajtuk kívül két krikettjátékos, Stuart Broad (Alpha Tauri) és Ben Stokes (Red Bull), infulencerek, Jelle van Vucht (McLaren), illetve Jimmy Broadbent (Racing Point), valamint a Milan csapatkapitánya, Alessio Romagnoli (Alpha Tauri) vett részt a negyedik virtuális versenyen.

Norris azonban az előző eseményhez hasonlóan ezúttal sem vett részt az időmérőn, igaz, sikerült felsorakoznia a rajtrácsra. Az élről nem a legutóbbi két nagydíjon pole-t szerző Leclerc indulhatott, hanem Vandoorne, akit Russell, E. Fittipaldi, Lundgaard és Albon követett az első ötösben – a Ferrari monacói pilótája a 6. helyet sajátította ki magának.

Vandoorne viszont nem kapta el jól rajtot, s a verseny azonnal több nagy balesettel indult, aminek eredményeképp Albon állt az élre, mögötte Leclerc, Giovinazzi, Russell és Latifi sorakozott fel, így az első kör végén öt aktív F1-es pilóta vezette fel a mezőnyt.

Sky Sports F1 on Twitter

Its lights out and away we go! Disaster for @svandoorne from pole! He's sideways and falling down the field! @Alex_Albon takes the lead of the #VirtualGP! #SkyF1 | #F1 | #RaceAtHome https://t.co/Lkp0HWfEsT

Az első körök a Ferrari monacói és a Red Bull thaiföldi versenyzőjének nagy csatájáról szóltak, a két versenyző többször is pozíciót váltott egymással az élen, miközben elhúztak az ugyancsak egymással meccselő Giovinazzi és Russell előtt. Előbbi aztán Latifivel is összakaszkodott, aminek komoly csattanás lett a vége.

A kötelező kerékcserét követően folytatódott az élen is a párharc: Albon ugyanis épphogy Leclerc mögött tért vissza a nyomvonalra, azonban nem maradt sokáig a Ferrari mögött, rövidesen előzött. Igaz, a monacói sem tétlenkedett, ő is offenzívát indított, majd sokadszorra visszaállt az élre. Az adok-kapok még hosszú körökön át folytatódott, végül Albon tudott hasszabb ideig az első pozícióban maradni, ráadásul Leclerc-t 3 másodperces időbüntetéssel is sújtották többszöri pályalevágás miatt.

Aston Martin Red Bull Racing on Twitter

Bump drafting in #F1 @alex_albon was game to give it a try on LEC! #VirtualGP https://t.co/lI7E8UXBrA

A végül 36 körös verseny 28. körében Leclerc megint támadásba lendült, s sikerült is előznie, ám Albon sem hagyta magát, bevágott a Ferrari elé. A monacói és a thaiföldi innentől folymatosan oda-vissza előzte egymást, s az utolsó métereken is közel voltak egymáshoz. Az első helyen Albont intette le a kockás zászló, a mögötte befutó Leclerc azonban egy helyet vesztett a korábbi időbüntetése nyomán, így Russell lett a második. Az első ötösbe még a Mercedes színeiben induló két pilóta, Vandoorne és Gutiérrez fért be, míg az F1-esek közül Latifi a kilencedik, a huszadik pozícióból kezdő Norris pedig a tizedik lett.

Formula 1 on Twitter

There's a new winner in town! @alex_albon dethrones @Charles_Leclerc in the #VirtualGP after a sublime race-long battle #F1Esports #RaceAtHome

A következő eseményt egy hét múlva rendezik meg az elhalasztott Spanyol Nagydíj eredeti időpontjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik